Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Π. Καρκατσούλης αποκάλυψε πως η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε 27.700 άτομα για το 2016 που προσελήφθησαν στο Δημόσιο, εξαιρουμένων των δασκάλων και του κλάδου υγείας.

Η κυβέρνηση με τα επίσημα στοιχεία παρουσιάζει ένα αριθμό 8.500 ατόμων για το διάστημα β’ εξάμηνο του 2015 μέχρι το αντίστοιχο του 2016. Μάλιστα σε ερώτησή του που συνοδεύτηκε και από τη Ν.Δ. η απάντηση για τη διαφορά ήταν πως «είναι τετράμηνα, τρίμηνα, πώς κάνετε έτσι…».

Επειδή ο ντόρος συνεχίστηκε, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε δίδοντας εκ νέου τα νούμερα, εξαιρουμένων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Εκεί έψαξε και βρήκε 46.000 άτομα που περιλαμβάνονται διοικητικά συμβούλια, υπάλληλοι με σύμβαση έργου αλλά και 1.650 με την ιδιότητα «λοιπές περιπτώσεις»! Το 2016 αποχώρησαν από την εργασία τους 8.000 και εισάχθηκαν 6.340 άτομα, σύμφωνα με την υπουργό.

Μέσα σε αυτούς βρίσκονται και οι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ από το 1998 (19 χρόνια πριν) που δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις.

Το μπάχαλο συνεχίζεται με τις τροπολογίες του Αϊ-Βασίλη που κατά ριπάς μπαίνουν στη Βουλή. Τελευταία πέρασε η μη άσκηση έφεσης για την απόφαση δικαστηρίου για τη χρησιμότητα δημοτικών υπαλλήλων που έχει λήξει η σύμβασή τους.

Η πρακτική μέχρι τώρα ήταν να υπερασπίσει το Δημόσιο τα συμφέροντά του ανεβαίνοντας επίπεδο και τώρα απλώς υπακούει στη δικαστική εντολή.

Η εργασία είναι δικαίωμα αλλά με αυτές τις ρυθμίσεις δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο δημόσιο τομέα. Η αξιολόγηση είναι απαραίτητη και όποιος βρεθεί για δύο φορές ανεπαρκής πρέπει να χάνει τη δουλειά του όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα.