Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Στάχτες» της Ελένης Σιδεροπούλου, στον Τεχνοχώρο «Εργοστάσιον». Για τον Βασίλη Πρέκα η υποκριτική ήρθε τυχαία στη ζωή του, μετά από ένα σεμινάριο που του έκανε δώρο ένα αγαπημένο πρόσωπο. Μπορεί να σπούδασε μηχανολόγος- μηχανικός αλλά τον κέρδισε το σανίδι.

Εμείς, μ’ αφορμή την ενδιαφέρουσα παράσταση «Στάχτες» κάναμε μια κουβέντα μαζί του για τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Πείτε μας δύο λόγια για τις Στάχτες. Τι πραγματεύεται το έργο;

Είναι ένα σύγχρονο έργο της Ελένης Σιδεροπούλου σε δική της σκηνοθεσία και μαζί με την Νεκταρία Οσάφη. Το έργο έχει στο επίκεντρο, έναν άνθρωπο που έχει περάσει πολλές κακουχίες στην ζωή του, με αποτέλεσμα να πάρει στα χέρια του την μοίρα τριών ανθρώπων και να τους απαγάγει.

Οι δύο από αυτούς τον έχουν ταλαιπωρήσει πολύ στο παρελθόν και ο τρίτος πέφτει θύμα της απόρριψης που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Κανένας τους όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από ένα επίθετο. Καθώς κανείς δεν γεννιέται «καλός» ή «κακός». Κάτι που φαίνεται και στην πορεία του έργου.

Πρόκειται για μια παράσταση, που κάνουμε μαζί με τρεις ακόμη συμφοιτητές μου από τη δραματική σχολή. Μια ιδέα που ξεκίνησε από μια βραδινή μπίρα και κατάφερε να φτάσει στη σκηνή.

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην παράσταση;

Υποδύομαι τον ρόλο του απαγωγέα, το όνομά του είναι Ορέστης. Ένας ρόλος που μ’ έφερε αντιμέτωπο με πολλές δυσκολίες.

Όπως για παράδειγμα να διαχειριστώ τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωνε αυτός ο χαρακτήρας λόγω των εμπειριών του στη ζωή.

Επιπλέον, στο πρακτικό κομμάτι, με δυσκόλεψαν και οι σκηνές βίας που διαδραματίζονται πάνω στην σκηνή στις οποίες έπρεπε να προσέχω ιδιαίτερα ώστε να μην τραυματιστώ εγώ ή κάποιος συνάδελφος μου.

Πώς ήταν η πρώτη σας επαγγελματική εμπειρία στο σανίδι;

Η πρώτη επαγγελματική εμπειρία ήταν στο έργο «Μπαρόβιοι αστροναύτες» της Σίλιας Κατραλή Μινωτάκη σε σκηνοθεσία Στέφανου Κακαβούλη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την χαρά μου όταν έμαθα ότι με επέλεξαν για τον ρόλο. Από την υπερένταση ανεβοκατέβαινα τις σκάλες του γραφείου.

Η διαδρομή μέχρι το σανίδι ήταν δύσκολη καθώς έχω μια τάση να βάζω τόσο υψηλούς στόχους που τελικά νομίζω ότι δεν μπορώ να κατακτήσω. Αλλά να που με καλούς συνεργάτες όλα γίνονται και τελικά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Και τους ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Τι έχετε αποκομίσει από τα γυρίσματα;

Έχω εμπλακεί σε περιπέτειες σαν ρόλος που μάλλον ποτέ δεν θα βίωνα στην πραγματική μου ζωή μου, ως Βασίλης. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και είμαστε εκεί για τον ίδιο σκοπό. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Το σημαντικότερο που έχω αποκομίσει είναι ότι η καλή δουλειά γίνεται πρώτα σε ατομικό και μετά σε ομαδικό επίπεδο. Έχω καταλάβει ότι μ’ έναν καλό λόγο και ένα αληθινό χαμόγελο το καλό αποτέλεσμα θα έρθει.

Υπάρχει κάποιος ρόλος ή κάποια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Δεν έχω κάποιο ρόλο που ονειρεύομαι. Καλοδεχούμενο ό,τι και να έρθει. Θα το αντιμετωπίσω με την ίδια σοβαρότητα. Αν και με μουστάκι η ποικιλία είναι μικρή. Ευτυχώς ο Ορέστης έχει μούσια. Ονειρεύομαι μια συνεργασία όπως αυτή που έχω τώρα με τις «Στάχτες». Γιατί στηρίζεται στο σεβασμό, την ειλικρίνεια και την αγάπη που έχουμε όλοι μας τόσο για την ίδια τη δουλειά, όσο και για την ομάδα.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Θα παίξω στην κωμική σειρά «Το προξενιό στην πόρτα σου» σε σενάριο – σκηνοθεσία του Νεκτάριου Χαντζαντώνη. Θα προβληθεί στο κανάλι της click art production στο youtube και το πρώτο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο από τις 24 Απριλίου.

Επίσης ο συνεργάτης μας και φίλος από τις «Στάχτες» Σταύρος Παναγιωτόπουλος έχει στα σκαριά μια νέα κωμωδία που στοχεύουμε να ανεβάσουμε την επόμενη σεζόν.

Συμπληρώστε τη φράση «Έγινα ηθοποιός γιατί…»

Έτσι τα έφερε η τύχη. Δεν υπήρξα από τα παιδιά που τα ρωτούσες: «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και σου απαντούσαν «ηθοποιός». Τελείωσα μηχανολόγος μηχανικός στην Χαλκίδα και έκτοτε έκανα διάφορες δουλειές για να βρω αυτό που μου ταιριάζει. Από στράντζα σε μηχανουργία μέχρι μπουφέ σε κουζίνα. Είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα όσα μου άρεσαν μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2021 όπου η πρώην σύντροφος μου μου έκανε δώρο το πρώτο μήνα υποκριτικής στην Tabula Rasa.

Ήμουν και είμαι τυχερός γιατί όλο αυτό το πακέτο περιέχει υπέροχους καθηγητές αλλά και συμφοιτητές που με κάποιο μαγικό τρόπο με έκαναν να σταματήσω να αναζητώ οτιδήποτε και να πετάξω άγκυρα. Επίσης τι πιο όμορφο από το επάγγελμα του ηθοποιού που σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις.

«Στάχτες»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΕΙΜΕΝΟ: Ελένη Σιδεροπούλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ελένη Σιδεροπούλου και Νεκταρία Οσάφη

ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Η ομάδα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Νεκταρία Οσάφη, Βασίλης Πρέκας και Ελένη Σιδεροπούλου

Τετάρτη 19 και Τετάρτη 26 Απριλίου

Τετάρτη 3 και 10 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια παράστασης: 70’

Εισιτήρια: 10 ευρώ https://www.viva.gr/tickets/theater/staxtes/

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 6931461470

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος, δίπλα στη στάση του μετρό ΔΑΦΝΗ