Της Λένας Παγώνη

Μια μεγάλη γιορτή του Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στην ανοιξιάτικη Σαντορίνη. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού στο μαγευτικό νησί της  Σαντορίνης στις 29 και 30 Απριλίου 2023 με την φημισμένη σαντορινιά φιλοξενία. Ήταν ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη Καλντέρα, στην Οία πριν χρόνια.

 

Ηλιοβασίλεμα και σοφία

Καθόμουν στο πεζούλι και κοίταγα. Ηταν η ευτυχία. Δίπλα μου στεκόταν ένας γέροντας Σαντορινιός και τον ρώτησα. Εσείς που το βλέπετε το θέαμα κάθε μέρα το έχετε βαρεθεί ποτέ;. Την ομορφιά κόρη μου δεν τη βαριέσαι ποτέ.! Και αυτό το ηλιοβασίλεμα δεν είναι ποτέ το ίδιο. Κάθε φορά είναι διαφορετικό. Ήταν σοφά λόγια που δεν ξεχνώ ποτέ.

Διεθνές Συνέδριο

Το διεθνούς εμβέλειας Συνέδριο με τίτλο “The Luxury Side of Greece”, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της P.S.S.E.A.

Στόχος του είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως ένα ισχυρό προορισμό στον
συνεχώς αναπτυσσόμενο Τουρισμό Πολυτελείας με σκοπό να διεκδικήσει την δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Στην γιορτή αυτή για τον Τουρισμό Πολυτελείας θα φιλοξενηθούν διεθνούς φήμης
ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή μέσα με σκοπό να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας μας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination.

Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, που θα αναπτυχθούν οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον Τουρισμό Πολυτελείας από εξειδικευμένους ομιλητές της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το σύνολο των επιχειρηματιών της Σαντορίνης ακόμα και οι μικρές οικογενειακές
επιχειρήσεις θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή που στόχο έχει να γίνει θεσμός
αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα του τουρισμού στο νησί.