Σε αυτές τις εκλογές χάσαμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων (Σπαρτιατών), Σούργελων, Θεούσων, Ψεκασμένων και άλλων τινών.

Το Oscar νεποτισμού πάει – αυτοδίκαια –  στην κα Κωνσταντοπούλου, ενώ την παράσταση έκλεψε την τελευταία στιγμή ο σ. Μήτσος Κουτσούμπας.

Α! Πρωθυπουργός βγήκε ο κ. Μητσοτάκης!

Διπλές Εκλογές 2023

Προσπάθησα να μην τις πολυπαρακολουθήσω, να αποστασιοποιηθώ, να τις σβήσω από το μυαλό μου, τέλος πάντων να τις ξεχάσω, αλλά αυτά που έγιναν απλά με ξεπερνούν και μάλιστα κατά πολύ.

Και έρχονταν σε αλλεπάλληλα κύματα, ώστε πριν προλάβεις να συνέλθεις από το ένα και να πεις: Ουφ πέρασε και αυτό, έρχονταν το άλλο, χίλιες φορές μεγαλύτερο για να σε ξαναπιάσει τρόμος!! Φώναζες έλεος, άντε να τελειώσει το μαρτύριο, ας ολοκληρωθεί η σουργελοποίγηση, αλλά τίποτα. Χωρίς να τους καίγεται καρφί, κόντεψαν να μας κάψουν το μυαλό με τα καμώματά τους.

Πιστεύω ότι στο τέλος συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο. Μόλις ένας έλεγε μια μπούρδα, και έλεγες: Πω πω ρε φίλε, που το σκέφτηκε αυτό, έρχονταν κάποιος άλλος από απέναντι, να πει κάτι ανώτερο και να σε στείλει.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το debate

Ήταν η αρχή του μεγαλείου. Εκεί έγιναν πράγματα αξεπέραστα. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων ήταν τελείως αβλαβείς και φιλικές – κοινώς της πλάκας – προς τους αρχηγούς των κομμάτων, πλην ελαχίστων. Είναι δυνατόν να μην δεχτούν τουλάχιστο οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων, καμία σοβαρή ερώτηση για την οικονομική πολιτική – φόροι, αυξήσεις, ανάπτυξη, οικονομικός προσανατολισμός, ΕΕ – για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε καν για τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις;

Σε μια λίγο σοβαρή ερώτηση ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι εάν γίνει κάτι με την Τουρκία θα πάρει…τηλέφωνα, είπε κάτι για Δήμητρες ή ίσως και για …δίμετρες, κανένας δεν κατάλαβε. Εν τέλει έκαψε τα χαρτιά του μόνος του!

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, πλάτειαζαν συνεχώς και έλεγαν πάρα πολλά, περίεργα και αν πολλοίς ακαταλαβίστικα. Ο κ. Ανδρουλάκης κατάφερε να μην πει τίποτα, κυριολεκτικά. Ο κ. Κουτσούμπας αποφάσισε να αποδείξει ότι είναι επαναστάτης ή τέλος πάντων διαμαρτυρόμενος, με το να γράφει – συνεχώς- στα παλιά του τα παπούτσια τον χρόνο υπερβαίνοντας τον και παρεμβαίνοντας στους δημοσιογράφους ενώ ακόμα διατύπωναν τις ερωτήσεις τους, και πρόστρεξε να δώσει και όρκο πίστης στη Ρωσία,  μιλώντας για ΝΑΤΟΪΚΗ επίθεση στην Ουκρανία!!

Ο κ. Βελόπουλος προβλέποντας την επερχόμενη επέλαση της Νίκης, των φασιστοδεξιών και των ψεκασμένων, έβγαλε και μας έδειξε εικόνες της Παναγίας:  Της Γλυκοφιλούσας, της Οδηγήτριας, της ‘’μαυρισμένης’’, της ‘’κιτρινισμένης’’, τέλος πάντων όποιες βρήκε και ανέφερε παρεμπιπτόντως ότι και αυτός είναι ψεκασμένος. Συγνώμη ήθελα να πω ανεμβολίαστος.

Νικήτρια του debate, αναδείχθηκε η δημοσιογράφος Ράνια Τζήμα, που όπως ειπώθηκε από πολλούς μετά το debate: Το ξεκαθάρισα. Θα ψηφίσω την κα Ράνια Τζήμα. Αυτό επειδή έκανε κάποιες σοβαρές ερωτήσεις.

Άραγε είναι τυχαίο που ξεχάστηκαν τελείως τα τραίνα και οι νεκροί των Τεμπών; Μόνο ο υπηρεσιακός υπουργός τα ανέφερε μια φορά.

Το μεσοδιάστημα των εκλογών

Εκεί το πράγμα ξέφυγε τελείως. Με δεδομένα τα ποσοστά κάθε κόμματος, ο καθένας ήξερε τι επιδιώκει. Ήρθαν και τα γεγονότα στη Θράκη, με το Τουρκικό προξενείο και οι εκατοντάδες νεκροί του ναυαγίου της Πύλου, για να φτάσουμε στο κράξιμο και το ξεφωνητό. Η απόλυτη ξεφτίλα.

Ο κ. Μητσοτάκης κράτησε τελικά χαμηλό προφίλ, δίνοντας την αίσθηση της ήρεμης δύναμης, ο κ. Ανδρουλάκης συνέχισε να χειρίζεται τα πράγματα σχετικά διακριτικά, επιδιώκοντας ουσιαστικά τη διατήρηση των ποσοστών του.

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε το έλα να δεις. Εν όψει της επερχόμενης ήττας όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και των μελλοντικών εσωκομματικών εξελίξεων, όλοι προσπάθησαν να ξεχωρίσουν έστω και ξεφωνίζοντας. Δεν προλάβαινε και ο κ. Τσίπρας να πει κάτι και πεταγόταν ο καθένας να πει – κυριολεκτικά –  ότι του κατέβει, τις περισσότερες φορές, σαχλαμάρες. Προτάθηκε έξτρα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, επιτέθηκαν στους οδοντίατρους (!)  μέχρι και ο ‘’ιδιοκτήτης’’ της Παπαδημούπολης, βγήκε για να διαφημίσει την πόλη του, τέτοια μεγαλεία. Φυσικά πάτωσαν:

Εμπρός, Φασιστοψεκασμένοι!

Στο χώρο της πέραν της δεξιάς, στην περιοχή της φασιστικής και ψεκασμένης ακροδεξιάς, άνθισαν ό,τι λουλούδια μπορείτε να σκεφτείτε. Από εκπρόσωποι φυλακισμένων, μέχρι ευλογημένοι από παπαδομονάστηρα και ολοκληρωτικά ψεκασμένοι – καλά το είχε δει ο Βελόπουλος και μάλιστα μπούκαραν εν τέλει ΟΛΟΙ στη Βουλή, προς μεγάλη επερχόμενη δική μας τέρψη.

Κασιδιάρη ζεις και μας Καθοδηγείς.

Κάλιο ευλογημένοι παρά εμβολιασμένοι. Αυτά νομίζω ήταν τα συνθήματα αυτού του χώρου, που κυριάρχησαν.

Σουργελοποίηση και νεποτισμός

Οι δεύτερες – επαναληπτικές – εκλογές έγιναν με λίστα. Με δεδομένο λοιπόν τη δύναμη των κομμάτων, μπορούσαν να υπολογίσουν, με σχετική σιγουριά και τους υποψηφίους που θα εκλέγονταν.

Εκεί έγινε ένας μικρός έως τεράστιος χαμός, ειδικά στα μικρά κόμματα.

Το γέλιο έπεσε στους Σπαρτιάτες, όταν έβγαλαν έξω από τις λίστες μια υποψήφια, για την οποία ανακάλυψαν εκ των υστέρων (!!) ότι διατηρούσε λογαριασμό στο OnlyFans, η οποία είχε περάσει από όλα τα reality της Ελληνικής Τηλεόρασης. Οπότε ακόμα γελάει κόσμος.

Το Oscar είπαμε του νεποτισμού απονέμεται στην κα Κωνσταντοπούλου, η οποία ΠΡΙΝ τις εκλογές και πριν καν εκλεγεί, διόρισε τον σύντροφό της (!!!). Ναι πέτυχε το ακατόρθωτο, ξεπερνώντας κατά πολύ ΟΛΟΥΣ ακόμα και την κα Τασία, που όταν διόρισε την κόρη της στη Βουλή, είχε πει το αμίμητο: «Αν δεν διόριζα την κόρη μου, ποιον θα διόριζα;» και είχε βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η κα Κωνσταντοπούλου ανέβασε τη σουργελοποίηση στο ανώτατο όριο, ξεπερνώντας τους πάντες. Το φοβερό είναι ότι πέτυχε να εκλεγεί λέγοντας:

 

 

Ο σ. Μήτσος κλέβει την παράσταση

Την παράσταση όμως έκλεψε ο σ. Μήτσος Κουτσούμπας, έστω και την τελευταία στιγμή με την υπέροχη κίνηση του, σαν χορευτής των μπολσόι. Έκλεισε τα χέρια του μπροστά, και έκανε τη γνωστή σουργελο – καρδούλα, έτσι άκουσα να την αποκαλούν, φέρνοντας όλων τα βλέμματα προς το κέντρο και κατόπιν με μια τρομερή κίνηση, σαν τα φτερά του αετού, τα άνοιξε, με μια συνεχή κίνηση – άνω δεξιά και αριστερά – μαγεύοντας τα πλήθη. Το τι είπε λίγο μας ενδιαφέρει ήταν απλά ΥΠΕΡΟΧΟΣ. Άσε που στο debate φορούσε και την καλύτερη γραβάτα.

 

 

Η πρώτη μέρα στη Νέα Βουλή

Στην έφοδο των νέων 300 στη Βουλή τα είδαμε όλα. Έντιμοι κατά τα άλλα οικογενειάρχες με σκυλιά, με όλο το σόι, μωρά και εγγόνια, γιαγιάδες, παππούδες. Πουκάμισα με παγώνια, παπαγάλους, γραμμούλες, και ότι σκεφτείς.

Αντί να σκεφτούν να τιμήσουν το Ελληνικό κοινοβούλιο με την σεμνή παρουσία τους, επιδίωξαν με όποιον τρόπο νόμιζε ο καθένας το περίφημο δεκάλεπτο της δημοσιότητας του Andy Warhol.

Γι’ αυτό τον τρόπο προβολής εξάλλου κρίθηκαν και θα κριθούν, π.χ. η κα Κεφαλά αντί για κίτρινο μαλλί, πράσινο κιμονό και χμ… τολμηρό μπούστο, θα μπορούσε να εμφανιστεί έτσι με ένα βιβλίο κερδίζοντας το θαυμασμό όλης της διανόησης(!!) και θα γινόταν και viral. Σκέφτηκε διαφορετικά όμως. Τι να κάνουμε; (Είναι άραγε τυχαίο ότι κανένας δεν σκέφτηκε να εμφανιστεί με ένα βιβλίο στα χέρια του;)

 

Άντε παιδιά την άλλη φορά, φέρτε γάτες, καναρίνια, άλογα, γαϊδούρια και γιατί όχι κατσίκες και γουρούνια, γυάλες με ψάρια (από τους βουλευτές των νήσων), κλουβιά με πουλιά για τους εξ αγροτικών περιοχών. Είμαστε βέβαιοι ότι κάτι καλό θα σκεφτείτε την επόμενη φορά.

Εδώ θέλω να σημειώσω, για παράδειγμα, μια πραγματικά σοβαρή και σεμνή παρουσία εκ των υπουργών της κυβέρνησης, από τους πρώτους τη τάξει κ. Χατζηδάκη, που ήρθε με ένα σοβαρό κοστούμι με την σύζυγο να φοράει ένα σοβαρό φόρεμα και το μικρό αγοράκι του και πέρασε απαρατήρητος, ενώ θα μπορούσε να κάνει φραμπαλά, όπως κάποιοι πολύ υποδεέστεροι στην κυβερνητική ιεραρχία.

Μπράβο του και ελπίζω κάποιοι άλλοι, σε επόμενη φάση να τον αντιγράψουν, μπας και δούμε και καμιά προκοπή.

Επειδή με παρδαλά πουκάμισα, σκισίματα, ξώβυζα και γατόσκυλα δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.

Τα κεφάλια ΟΛΟΙ μέσα και με τα μούτρα στη δουλειά, γιατί μετά το καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού – έρχεται ο χειμώνας και ενδέχεται να είναι πιο δύσκολος από τον περσινό.

Άντε καλή αποσουργελοποίηση και εύχομαι στη κυβέρνηση …σιδεροκέφαλη.

 

Για την αντιγραφή

14/7/2023

Νίκος Μιχαλόπουλος, αρχιτέκτονας – συγγραφέας