Του Δρ. Συμεών Σολταρίδη

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε, στη συνέντευξη του στον Σκάι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν καριέρα με τα Eλληνοτουρκικά. Και δεν είχε άδικο. Όλοι γνωρίζουμε πολιτικούς και δημοσιογράφους που απλώνουν έναν τεράστιο χάρτη του Αιγαίου και περπατούν επάνω του φορώντας τσαρούχια.

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης  στο protagon  στις  14/7 τον οποίο διαβάζω τακτικά αφού 30 χρόνια ήμουν συντάκτης στην Εφημερίδα Ελευθεροτυπία της Αθήνας και το γνωστικό μου αντικείμενο ήταν τα ελληνοτουρκικά και μειονοτικά των δύο χωρών.

Άφθονο αρχειακό υλικό, δημοσιεύματα έγκυρων και αντικειμενικών συναδέλφων καθώς και βιβλιογραφικές πηγές  αναφέρονται στην συμφεροντολογική πολιτική πατριδοκαπηλία με την οποία πορεύτηκαν επί χρόνια και ιδιαίτερα στην Θράκη, πρόβαλαν τον εαυτό τους ως τους αδιαφιλονίκητους γνώστες, πατριώτες, οπαδούς της άκρατης εθνικοφροσύνης που από την Θράκη πούλησαν και πουλούν την πραμάτια τους που διαλαλούν επί χρόνια.

Και τα πλασάρουν σε όλα τα επίπεδα, πείθουν τους πάντες για την προσφορά τους και επαγγέλλονται όλα όσα έμαθαν προ τριακονταετίας σήμερα εφαρμόζοντας ίδιες μεθόδους, πολιτικά παιχνίδια για να σώσουν δήθεν  την Θράκη χωρίς να σκέπτονται ακόμη και σήμερα, πόσο μάλλον χθες , τα προβλήματα που δημιούργησαν και  δημιουργούν. Δεν ανησυχούν όμως αφού θεωρούν ότι επιτέλεσαν  με το παραπάνω τις εθνικές τους επιταγές και υποχρεώσεις.

Είναι λυπηρό να επικαλούνται τα πάντα  και πολλές φορές με εκδικητική μανία να προσπαθούν όλους όσους σήκωσαν το κεφάλι και σχολίασαν ή έκριναν πολιτικές τους να προσπαθούν να τους συντρίψουν. Και όλοι αυτοί επιπλέουν γιατί δηλώνουν ισχυροί και ας έχουν έμμεσα στραφεί κατά της ανάπτυξης της Θράκης. Έκαναν το εθνικό τους καθήκον!! Όταν ανοίξουν τα αρχεία της Θράκης , όπως ανοίγουν,  τότε ο αναγνώστης θα διαβάσει για όλους αυτούς  που αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας « ότι υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν καριέρα με τα Eλληνοτουρκικά» και τότε «αμαρτωλοί που φύγωμεν»!!