Έχουμε, ήδη δημοσιεύσει την πρόταση και ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία, μιλήσαμε με αρμόδιους από τους οποίους περιμένουμε απάντηση, και εξαιτίας της πολύ θλιβερής επικαιρότητας, επανερχόμεθα στην υλοποίηση, με την ταχύτερη δυνατή προώθηση του θέματος.

Σημειώνεται, πως το αρχικό δημοσίευμα αναφερόταν στην ΕΕ των 28 χωρών μελών, των 500 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι στα σημερινά 27 κράτη μέλη των 450 και πλέον.

Το δημοσίευμα

«Το Ευρώ του Μετανάστη», πρόταση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας των Πολιτών. Βάση για το ξεκίνημα της διαδικασίας.

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Το μεταναστευτικό/προσφυγικό δεν είναι διαχειρίσιμο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, με έντονη ανθρωπιστική διάσταση. Εμείς , αρχικά, δύο δημοσιογράφοι, ο Κώστας Καρτάλης και η Μαρίνα Κουρμπέλα ‘θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε, στο μέτρο του δυνατού αξιοποιώντας τη δυνατότητα που προσφέρει η Πρωτοβουλία των Πολιτών.

Με την ανάρτηση αυτή, θέτουμε τη βάση για το ξεκίνημα της διαδικασίας. Καμία επιτυχία δεν
είναι προδιαγεγραμμένη, Θα προσπαθήσουμε, και ξέρουμε, πως πολλοί θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Θα προτείνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη θεσμοθέτηση Μέσου με τίτλο:»Το ευρώ του Μετανάστη. «Είμαστε πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ. Ένα ευρώ κάθε μήνα από κάθε πολίτη των 28 χωρών, η 31, αν εφαρμοστεί στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (28+Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν). Το ποσό αυτό θα επιτρέψει να γίνουν επενδύσεις στις χώρες προέλευσης μεταναστών και οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν στην πατρίδα τους, αντί να πνίγονται η να παγώνουν σε αυτοκίνητα-ψυγεία.