Η Ρεάλ Μαδρίτης κατατρόπωσε και την Αθλέτικ μέσα στο κάστρο του Μπιλμπάο (1-2) και συνεχίζει να πρωτοπορεί με +5 απ΄την Μπαρτσελόνα.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έτρεχε στην έδρα της ένα σερί 19 αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία ήττα στις 28.8.2016 απ΄ την Μπαρτσελόνα τη 2η αγωνιστική. Δεδομένου και του μίσους απέναντι στους Μαδριλένους, οι οπαδοί της Μπιλμπάο έσπασαν και ρεκόρ προσέλευσης στο νέο Σαν Μαμές (49.100 θεατές). Εκατοντάδες ήταν και οι οπαδοί της Ρεάλ που πανηγύρισαν -ελεύθερα φυσικά- ανάμεσα στους Βάσκους τη νίκη της Βασίλισσας.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν υπομονετικά και συνετά στο πρώτο ημίχρονο. Αμύνονταν προσεκτικά και επεδίωκαν τις αντεπιθέσεις. Σε μία απ’ αυτές οι «merengues» πέτυχαν να προηγηθούν. Ο Ρονάλντο έβγαλε ωραία παράλληλη ασίστ από αριστερά στον Μπενζεμά που σκόραρε στην κίνηση με δεξί πλασέ. Στην επανάληψη η Αθλέτικ πίεσε περισσότερο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 65′, όταν ο Ραούλ Γκαρθία έδωσε συστημένη ασίστ-κεφαλιά στο… κεφάλι του Αντούριθ. Η χαρά τους κράτησε μονάχα δυο λεπτά, αφού ο Ρονάντο έδωσε δεύτερη ασίστ (επίσης κεφαλιά) στον Κασεμίρο που ήταν μόνος του μπροστά στην εστία. Ψύχραιμα και απλά ο Βραζιλιάνος πέτυχε το νικητήριο για το 1-2.

Ο Κασεμίρο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Με αποφασιστικά κλεψίματα εξουδετέρωνε κάθε προσπάθεια της Αθλέτικ για οργανωμένη επίθεση. Απο εκείνον ξεκινούσαν συνήθως και οι αντεπιθέσεις της Ρεάλ. Ήταν μια μεγάλη νίκη που δίνει ψυχολογία στη Ρεάλ εν όψει της δύσκολης συνέχειας με Μπάγερν, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα. Η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε προς το παρόν μένει στην 7η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη

Υπόλοιπα αποτελέσματα 28ης αγ.
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-0
ΕΪΜΠΑΡ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ 1-1
ΑΛΑΒΕΣ-ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 1-0
ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ 2-0

Σήμερα
ΛΕΓΑΝΕΣ – ΜΑΛΑΓΑ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΣΕΒΙΓΙΑ
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ – ΘΕΛΤΑ
ΧΙΧΟΝ – ΓΡΑΝΑΔΑ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Βαθμολογία
1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 65
2. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 60
3. ΣΕΒΙΓΙΑ 57
4. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΙΤΗΣ 52