Με άδεια χέρια θα βρεθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο αυριανό Eurogroup, αφού η Ντέλια Βελκουλέσκου δήλωνε πως δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 20ής Φεβρουαρίου.

Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι τεταμένες, αφού η μεν πρώτη τον κάρφωσε λέγοντας «εσείς μας ζητήσατε να έρθουμε», ο δε υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε πως «αν σε είχα φοιτήτρια θα σε έκοβα» για τις εμμονές της στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η αξιολόγηση έχει σκαλώσει και όλοι σκέφτονται το σενάριο της ολίσθησης στον Μάιο και τη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων. Τότε η συμφωνία θα είναι αναγκαστική και με χειρότερους όρους.

Βασίλης Λεβέντης: Μη χάνουμε άλλο χρόνο

Ο κ. Τσίπρας έχει σίγουρα ευθύνη για να κλείσει η διαπραγμάτευση και πρέπει να αφήσει τους όρους που θέτει στα εργασιακά, γιατί θα τα τινάξει όλα στον αέρα και γιατί όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι οι συνδικαλιστές και οι συντεχνίες πτώχευσαν την Ελλάδα.

Τι αξία έχουν σε μια εποχή που χρειάζονται άμεσα ιδιωτικοποιήσεις και που έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα τσουνάμι που γκρεμίζει τα εργασιακά δικαιώματα να επιμένει η κυβέρνηση σε παλαιού τύπου αριστερές αντιλήψεις.

Όμως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που κραυγάζουν «κάντε γρήγορα» και δηλώνουν συγχρόνως ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα πόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχουν, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πτώχευσε από τα δυο αυτά κόμματα και την άσωτη επί δεκαετίες πολιτική τους, καταλήγει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων.

Αυτή η ανησυχία αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις όπου ένα εκατομμύριο πολίτες εμφανίζονται αναποφάσιστοι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως τα πράγματα θα βελτιωθούν μέχρι το 2019.

Ζαχαριάδης: Οι δημοσκόποι δεν κυβερνούν

«Η χώρα δεν κυβερνιέται με exit poll και δημοσκοπήσεις, αλλά με εκλογές», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία» ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Και συστήνει στη ΝΔ «που ‘την πάτησαν’ με τα exit poll το 2000 και τρεις φορές το 2015 με τις δημοσκοπήσεις, να είναι πιο συγκρατημένοι. Η αλαζονεία των δημοσκοπήσεων πληρώνεται…».

«Όπως βλέπουμε κάθε μέρα, όλα μπορούν να αλλάξουν και μάλιστα με ταχύτητες που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας με σχέδιο και πρόγραμμα θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και στις κάλπες του 2019» υπογραμμίζει.

Όπως εξηγεί ο Κ. Ζαχαριάδης, μέχρι τότε «το ΑΕΠ θα έχει ανακάμψει, η ανεργία θα είναι πολύ κάτω από 20%, οι επενδύσεις θα έχουν αυξηθεί, οι αλλαγές στο σύστημα υγείας θα έχουν αρχίσει να αλλάζουν την καθημερινότητα…».