Η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ για προσλήψεις προσωπικού EPSO, δημοσίευσε διαγωνισμό, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος οι ενδιαφερόμενοι να εργασθούν στην ΕΕ ως Διοικητικοί/-ές υπάλληλοι στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Αναφέρει συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση:

Διαθέτετε πείρα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας; Θα θέλατε να εκκινήσετε μια διεθνή σταδιοδρομία στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής και πολύμορφης ομάδας; Εάν ναι, διαβάστε:

Η ΕΕ αναζητά υψηλής ειδίκευσης επιθεωρητές/-τριες πυρηνικών διασφαλίσεων και υπεύθυνους/-ες πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να καλυφθούν μετά τον παρόντα διαγωνισμό έχουν την έδρα τους στο Λουξεμβούργο.

Ορισμένες θέσεις εργασίας θα έχουν επίσης ως βάση τις εγκαταστάσεις του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC).

Τα κύρια καθήκοντά σας θα ποικίλλουν ανάλογα με τον τομέα που θα επιλέξετε. Επισημαίνεται ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για έναν από τους παρακάτω τομείς:

Τομέας 1 — Επιθεωρητές/-τριες πυρηνικών διασφαλίσεων: Οι επιτυχόντες/-ούσες στον τομέα αυτό θα εκτελούν καθήκοντα σχετικά με τις επιθεωρήσεις πυρηνικών διασφαλίσεων, την έρευνα και τη διαχείριση έργων·
Τομέας 2 — Υπεύθυνοι/-ες πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας: Οι επιτυχόντες/-ούσες στον τομέα αυτό θα εκτελούν καθήκοντα που σχετίζονται με νομοθετικές, διοικητικές, επιστημονικές, συμβουλευτικές και εποπτικές δραστηριότητες.
Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα καθήκοντα που αναμένεται να ασκούν οι επιτυχόντες/-ούσες περιλαμβάνονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Στα καθήκοντα αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνονται συχνές αποστολές και πρόσβαση σε ελεγχόμενους χώρους πυρηνικών εγκαταστάσεων. Λόγω των ευαίσθητων και διαβαθμισμένων πληροφοριών που θα χειρίζονται, μπορεί να ζητηθεί από τους/τις επιτυχόντες/-ούσες να κατέχουν, ή να είναι σε θέση να λάβουν σε εύθετο χρόνο, έγκυρο πιστοποιητικό ελέγχου ασφαλείας προσωπικού. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, ως προϋπόθεση για την πρόσληψή τους σε ορισμένες θέσεις, οι επιτυχόντες/-ούσες ενδέχεται να κληθούν να υποβληθούν στη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας που διεξάγεται από την αρμόδια εθνική αρχή του κράτους μέλους της ιθαγένειάς τους. Συνιστάται στους/στις υποψηφίους/-ες να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία πριν υποβάλουν αίτηση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ως εργοδότης, τα θεσμικά όργανα και οι οργανισμοί της ΕΕ προσφέρουν μια κοινότητα εμπειρογνωσίας και πληθώρα ευκαιριών για τη διεύρυνση της προσωπικής και της επαγγελματικής εξέλιξής σας. Οι πολυπολιτισμικές, διεθνείς και πολύμορφες ομάδες που συνθέτουν τα θεσμικά όργανα συνεργάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή 450 περίπου εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ και άλλων ανθρώπων στον κόσμο.

Ο σεβασμός της πολιτιστικής πολυμορφίας και η προώθηση των ίσων ευκαιριών είναι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) προσπαθεί να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση σε όλους τους υποψήφιους και σε όλες τις υποψήφιες. Στην ειδική ιστοσελίδα μας θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική μας σχετικά με τις ίσες ευκαιρίες και για το πώς να ζητήσετε ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής.

Έχετε τα απαιτούμενα προσόντα;
Για να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας, πρέπει να είστε υπήκοος χώρας της ΕΕ, να έχετε άριστη γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και ικανοποιητική γνώση μιας διαφορετικής επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Για τον τομέα 1, μία από τις γλώσσες πρέπει να είναι η αγγλική ή η γαλλική.
Για τον τομέα 2, μία από τις γλώσσες πρέπει να είναι η αγγλική.
Επίσης, πρέπει να διαθέτετε:

Για τον τομέα 1 — Επιθεωρητές/-τριες πυρηνικών διασφαλίσεων:

πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον τριετούς φοίτησης στους τομείς της πυρηνικής φυσικής, της πυρηνικής χημείας, της πυρηνικής ιατρικής, της ακτινοπροστασίας, της ραδιοβιολογίας, της φυσικής, της χημείας, της επιστήμης υλικών ή της μηχανικής, ακολουθούμενο από τουλάχιστον επταετή σχετική επαγγελματική πείρα·
ή

πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον τετραετούς φοίτησης σε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς, ακολουθούμενο από τουλάχιστον εξαετή σχετική επαγγελματική πείρα·
ή

διδακτορικό ή ισοδύναμο πτυχίο/δίπλωμα σε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς, ακολουθούμενο από τουλάχιστον διετή σχετική επαγγελματική πείρα·
ή

πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον τριετούς φοίτησης σε τομέα διαφορετικό από τους προαναφερόμενους, ακολουθούμενο από τουλάχιστον εννεαετή σχετική επαγγελματική πείρα.

Για τον τομέα 2 — Υπεύθυνοι/-ες πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας:

πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον τριετούς φοίτησης, ακολουθούμενο από τουλάχιστον επταετή σχετική επαγγελματική πείρα·
ή

πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον τετραετούς φοίτησης, ακολουθούμενο από τουλάχιστον εξαετή σχετική επαγγελματική πείρα·
ή

διδακτορικό ή ισοδύναμο πτυχίο/δίπλωμα πυρηνικών επιστημών ή πυρηνικής μηχανικής, χημείας, χημικής μηχανικής, επιστήμης υλικών, γεωλογίας, γεωχημείας ή φυσικής, ακολουθούμενο από τουλάχιστον διετή σχετική επαγγελματική πείρα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις θα βρείτε στην προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσιεύεται παρακάτω, στη σελίδα υποβολής αιτήσεων.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει στις 21 Νοεμβρίου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Προκήρυξη διαγωνισμού

Ηλεκτρονική αίτηση – οδηγίες
ΠΗΓΗ:ΕΕ