Του Συμεών Σολταρίδη

Θυμάμαι ότι στις 2 Ιουλίου 2023 έγραφα « Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα από τις βουλευτικές εκλογές. Τελείωσε η Θράκη, το Προξενείο, ο Οζγκιούρ Φερχάτ, τα εμπρηστικά και κακόβουλα δημοσιεύματα, οι καταγγελίες. Παρέμειναν τα κομματικά τερτίπια, τα παιχνίδια. Προτείνω οι επαγγελματίες του είδους να ετοιμάζουν σενάρια κινδυνολογίας ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Οι εμπειρίες που απέκτησα στην Θράκη, αν και τώρα κάπως μακριά από την Κομοτηνή σωματικά, αλλά πάντα κοντά πνευματικά, με δικαιώνουν αφού εκείνα «η Θράκη κινδυνεύει» είναι πάντα επίκαιρα.

Φτάσαμε λοιπόν στις εκλογές και πάλι. Όλες οι παρατάξεις έχουν καταρτήσει τα ψηφοδέλτια τους. Προσπαθούν και συμπεριλαμβάνουν κυρίως οι διεκδικητές αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι άτομα από το σύνολο των κατοίκων όπως είναι φυσικό. Τα οποία είναι φυσικό να μην είναι αρεστά από όλους ή από λίγους. Το γεγονός όμως να χαρακτηρίζονται σαν Πατριώτες ή αντιπατριώτες αυτό είναι το πλέον τραγελαφικό και αστείο.

Αυτό συμβαίνει μόνο στα μέλη της μειονότητας και όχι της πλειονότητας! Τότε ξεκινούν τα κύμβαλα τα αλαλάζοντα και αναφέρονται στην ιδεολογία ή φρονήματά τους και φθάνουν στο επάγγελμα τους.

Το εθνικιστικό μπλοκ παίρνει μπρος και τραγικοποιεί τα πάντα. Το είδαμε στις βουλευτικές στις οποίες ειπώθηκαν τα πάντα. Χάνονταν η Θράκη, ο εχθρός ήταν στις πόλεις και στα χωριά και γίνονταν πανζουρλισμός με τα Αθηναϊκά μέσα τα προσκείμενα κυρίως στην Κυβέρνηση και ακολουθούσε ως έπρεπε το σύνολο της αντιπολίτευσης. Όλα για να μετατραπεί ο ρόζ νομός σε γαλάζιος!

Τώρα έφθασαν οι τοπικές εκλογές. Υποψήφιοι δεκάδες. Διαφόρων παρατάξεων, ιδεολογιών, επαγγελμάτων και το σημαντικότερο εθνοτικών ομάδων. Πλησίασαν υποψηφίους και έταξαν οφίκια. Όπως ήταν επόμενο και η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε όπως όλοι ευυπόληπτους πολίτες. Και πολύ καλά έκανε. Συναινώ στην επιλογή όλων με βάση την δημιουργικότητά τους.

Είμαι αντίθετος όμως στο παιχνίδι που έπαιξε με την επιλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης το μπλοκ των υπερπατριωτών ή επαγγελματιών εθνικοφρόνων που έβαλε στο τρυπάκι του παιχνιδιού κοτζάμ Κυβέρνηση και αντιπολίτευση με την θύελλα που σήκωσε. Τώρα επιλέγει δήθεν «ανθέλληνες» στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Κομοτηνής. Σκοπός να μετατραπεί γαλάζιος ο Δήμος Κομοτηνής.

Και για να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι εναντίον κανενός. Ούτε των υποψηφίων. Ούτε και όλων αυτών που κατάρτισαν τα ψηφοδέλτια. Είναι φίλοι , γνωστοί, μαθητές μου. Είμαι όμως εναντίων όλων αυτών που ακολουθούν ανορθόδοξες μεθόδους με σκοπό την νίκη χωρίς να σκέπτονται τι επιφέρουν.

Και βέβαια οι εκτός Κομοτηνής ακολουθούν επηρεασμένοι από τα πατριωτικά τους κελεύσματα ή τα διάφορα παπαγαλάκια τηρούν σιγήν ιχθύος. Καταδικάζω την μεθόδευση, δεν επαινώ την πένα που κατακρίνει το γεγονός επιλογής γιατί έχουν τις δικές τους βλέψεις. Κατακρίνω όμως όλους όσους αποκρύπτουν την αλήθεια και για πολλοστή φορά ζητώ να αποφεύγονται παρόμοιοι τακτικισμοί. Κάνουν κακό!