Το Ισραήλ μπορεί να καταγγελθεί για εγκλήματα πολέμου, όπως και η Ρωσία στην Ουκρανία και η Τουρκία στο Κουρδιστάν.Η Χαμάς όμως πρέπει να καταγγελθεί για εγκλήματα του κοινού ποινικού μητρώου (αρμοδιότητας όχι  ΟΗΕ αλλά της INTERPOL).

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

ΟΡΙΣΜΟΙ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ‘’ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ’’ ΠΟΛΕΜΟΣ

Πολεμική ενέργεια είναι η προσπάθεια καταστροφής ενός αντίπαλου στρατιωτικού στόχου, η απόπειρα κατάκτησης εδαφών και η προώθηση των θέσεων σου, εις βάρος των θέσεων του εχθρού, η εξόντωση του στρατού του αντιπάλου, ακόμα και η καταστροφή μιας βιομηχανίας που κατασκευάζει όπλα γι’ αυτόν.

Έχουμε όμως ελαχιστοποιήσει πλέον την έννοια του πολέμου και προωθείται ο όρος ‘’ασύμμετρος’’ για να συμπεριλάβουμε σε αυτό ό,τι γελοιότητα γίνεται εν ονόματι του ‘’πολέμου’’ ενώ έχουμε ορίσει και τον ‘’chic’’όρο παράπλευρες απώλειες για να δικαιολογήσουμε τον θάνατο αόπλων και άσχετων πολιτών ή και γυναικόπαιδων ή σχολείων ή νοσοκομείων ή τέλος πάντων παντός επιστητού. Ειδικά θεωρούμε πολεμικό στόχο ακόμα και την καταστροφή υποδομών, τελείως άσχετων με την εμπόλεμη ζώνη π.χ. γεφυρών, οδών,εκατοντάδες χιλιόμετρα από το χώρο των πολεμικών συγκρούσεων, με το πρόσχημα ότι δυσκολεύουμε τον εφοδιασμό των στρατευμάτων.

Αυτό το κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, θεωρώντας στόχο ΟΛΗ την Ουκρανία ακόμα και το Κίεβο και αδιαφορεί για τα πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές. Το ίδιο δε, κάνει και η Τουρκία χτυπώντας χωρίς καμία διάκριση, κυριολεκτικά ότι κινείται, στις περιοχές των Κούρδων με το πρόσχημα ότι ΟΛΟΙ οι Κούρδοι είναι Τρομοκράτες, αδιακρίτως ηλικίας και φύλου, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει καμία αντίδραση από τη Διεθνή Κοινότητα. Έχει όμως το θράσος να διαμαρτύρεται για τα τεκτενόμενα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αυτή κάνει πολύ χειρότερα.

Η ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ’’ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Αυτή η ‘’επιστροφή’’ μετά από κάποιο διάστημα, δεν έχει όμως ΚΑΜΙΑ σχέση με πολεμική ενέργεια όσο και να διευρύνουμε την έννοια του ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ήταν μια επίθεση ομάδας δολοφόνων δηλαδή συμμορίας, εναντίον νεαρών πολιτών που διασκέδαζαν, με μοναδικό στόχο τη δολοφονία τους, με πλήρη γνώση, ότι ήταν εντελώς αθώοι και ακίνδυνοι, με στόχο το θάνατό τους, το βασανισμό τους και την απαγωγή τους! Και μάλιστα εναντίον όχι μόνο παιδιών αλλά και ΜΩΡΩΝ και ακόμα χειρότερα εναντίον ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ γεγονός που παραπέμπει ευθέως στην ανάγκη άμεσης καταδίκης από ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα και καμία πρόφαση, έστω κάποιος απλά να κατακρίνει τα γεγονότα. Μόνο να καταδικάσει ΜΠΟΡΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το κάνει αυτό, με τον πιο απόλυτο τρόπο.

Η Χαμάς αυτή τη στιγμή εκφράζει τους Παλαιστίνιους για ένα πολύ απλό λόγο: Εξόντωσε την αντίπαλη της οργάνωση, την Αλ Φατάχ, με τον ίδιο τρόπο που επιτέθηκαν και στο Ισραήλ και έμειναν μόνοι και κυρίαρχοι, χωρίς κανένα αντίπαλο να τολμήσει να τους αντιπαρατεθεί.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η ενέργεια αυτή μπορεί να παρομοιασθεί μόνο με τις επιθέσεις των ναρκοσυμμοριών της Νότιας Αμερικής, εναντίον κοινοτήτων, χωριών που κατοικούν αντίπαλοι, ακόμα και εναντίον κυβερνητικών στόχων, αστυνομικών και στρατιωτικών. Άρα και η αντιμετώπιση δεν μπορεί παρά να είναι άλλη από αυτή που εφαρμόζει π.χ. η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ (Καθημερινή, 12/10/2023, Ελ Σαλβαδόρ: Δύο πόλεις υπό πολιορκία λόγω «πολέμου κατά συμμοριών»). Ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων και πλήγματα των εγκαταστάσεων, υποδομών, ανθρώπινου δυναμικού, των αποθηκών, των οδών διακίνησης κλπ και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για τίποτα, εκτός αν και αυτοί υπερβούν, τα ανθρωπίνως αποδεκτά όρια. Η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη της δράσης και η ποινή αντίστοιχη του εγκλήματος.

Ήταν λάθος του Νετανιάχου, να χρησιμοποιήσει τη λέξη ΠΟΛΕΜΟΣ. Έπρεπε να μιλήσει για κυνήγι δολοφόνων, για εξάρθρωση εγκληματικών συμμοριών και εξόντωση των αρχηγών τους. Να ζητήσει δε από ΟΛΕΣ τις χώρες να καταδικάσουν τα εγκλήματα και τις δολοφονίες και να συλλάβουν και να παραδώσουν όσους από τους ηγέτες έχουν, περάσει σε άλλη χώρα, όπως π.χ. ο Ισμαήλ Χανίγια που έχει βρει καταφύγιο στο Κατάρ, στο Ισραήλ για να δικαστούν.

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε λίγη τάξη. Πριν δέκα χρόνια, έγινε επίθεση στο εμπορικό κέντρο WESTGATE στο Ναϊρόμπι της Κένυας, κρατήθηκαν όμηροι, δεκάδες από τους οποίους εν συνεχεία δολοφονήθηκαν.Η επίθεση ήταν από μέλη της Σομαλικής Ισλαμικής Οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ, προερχόμενοι από διάφορες χώρες και με επικεφαλής του Ομάρ Χαμαμί, που είχε μεγαλώσει στις ΗΠΑ (!), γνωστός με το ψευδώνυμο ο ‘’Αμερικάνος’’.

Οι επιτιθέμενοι, είχαν καταστρώσει το σχέδιο μήνες, σε μυστικές συσκέψεις, σε διάφορες χώρες από τις οποίες είχαν και βοήθεια, είχαν σίγουρα ‘’γιάφκα’’ στην Κένυα και πρέπει να είχαν αποθηκεύσει οπλισμό μέσα σε κρυψώνες στο εμπορικό κέντρο. Πολλοί διέφυγαν, μεταξύ των οποίων και η περίφημη ‘’Λευκή Χήρα’’, Samantha Lewthwaite. Έγινε σαν αντίδραση στην παρέμβαση του Κενυάτικου στρατού και την εκδίωξη της Αλ Σαμπάαμπ από τις πόλεις της Σομαλίας. Σύμφωνα με τις αναλύσεις ήταν μια προσπάθεια των οργανώσεων να υπενθυμίσουν την ύπαρξή και τις ικανότητές τους.

ΛΙΓΗ ΘΕΩΡΙΑ

Σύμφωνα δε με τις επιταγές της σύγχρονης θεωρίας για την τρομοκρατία, όπως αυτή ξεκίνησε να διαμορφώνονται στην Αλγερία από την δεκαετία του 1950:‘’Η πρόκληση ενός δραματικού περιστατικού, ικανού να επαναφέρει την οργάνωση στο διεθνές προσκήνιο είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί στα πράγματα και να προσελκύσει νέους μαχητές’’. Εδώ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η κίνηση αυτή προετοιμάζονταν μήνες, είχε διεθνή οργάνωση και βοήθεια και τους ίδιους στόχους, προσαρμοσμένους στη σημερινή κατάσταση.

Τώρα δεν ήταν μόνο η προβολή των στόχων της Χαμάς στον Αραβικό κόσμο, αλλά η διεύρυνση της επιρροής της πλέον στην ευρύτερη Μουσουλμανική Κοινότητα, με την εισδοχή στην πλευρά των υποστηρικτών, χωρών, σαν την Τουρκία και το Ιράν αλλά και των απανταχού Μουσουλμάνων σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Επιπλέον να αποτρέψει Αραβικές χώρες και ειδικά την Σαουδική Αραβία, να προσεγγίζει τις ΗΠΑ,ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τα βάσανα των Παλαιστινίων από τον ΣΙΩΝΙΣΜΟ, που είχαν αρχίσει να υποβαθμίζονται στη Διεθνή Κοινότητα.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Πλέον το Ισραήλ και γιατί ΟΧΙ και ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ, δεν έχει απέναντι τον Αραβικό Κόσμο, αλλά ΟΛΟΥΣ τους απανταχού ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, και κάθε πράξη αντίδρασης οποιασδήποτε μορφής, οπουδήποτε και από οποιονδήποτε θα είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ από αυτούς. Στρατηγικά βέβαια αυτό, δεν θα αρέσει σε κανέναν…αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.

Υ.Γ. 1 Να προσέχετε όταν πηγαίνετε σε πάρτι, ειδικά σε ανοιχτούς χώρους. Να προσέχετε όταν συναντάτε περίεργους τύπους με γενειάδες.

Υ.Γ. 2 ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΑ ΧΜΜ… ΙΣΤΟΡΙΑ (Για να μειώσουμε λίγο τη μαυρίλα)

Όταν οι Ισραηλίτες έφτασαν στη γη της Επαγγελίας ήρθαν αντιμέτωποι με τους Φιλισταίους, που ζούσαν εκεί, τους οποίους και κατανίκησαν. Ποιοι ήταν όμως οι Φιλισταίοι; Ήταν απόγονοι των αρχαίων Κρητών, που ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν στόλο και με τα πλοία τους κυριάρχησαν στην Ανατολική Μεσόγειο και αποίκησαν πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων και την Παλαιστίνη. Άρα οι πρώτοι κάτοικοι αυτής της γης δεν ήταν ούτε Ισραηλινοί, ούτε Παλαιστίνιοι, αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ !! Δυο γαϊδούρια μάλωναν σε ξένο αχυρώνα.

Το σύνθημα λοιπόν είναι: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ (Απανταχού Ελληναράδες)

Ν. Μιχαλόπουλος – Αθήνα, 17/10/2023