Μια εξαιρετική κωμωδία κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αλκμήνη. Ο λόγος για την κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία, «Interview» που βάζει στο μικροσκόπιο της διαδικασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης.

Το έργο, της ομάδας «Εμείς», ανέβηκε για πρώτη φορά, πριν έντεκα χρόνια γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, ενώ βραβεύτηκε και από τον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων. Τώρα το παρουσιάζει μια νέα ομάδα καλλιτεχνών, η ομάδα BANC, με σκηνοθέτη- καθοδηγητή, τον Χρήστο Θάνο μέλος των «Εμείς».

Λίγο, πριν την πρεμιέρα μιλήσαμε με την Ναταλία Αθανασιάδη και προσπαθήσαμε να βολιδοσκοπήσουμε το σύμπαν της παράστασης.

 Πείτε μας δύο λόγια για την ομάδα BANC. Πώς προέκυψε;

Η ομάδα BANC προέκυψε από την ανάγκη μας για δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση. Όντας καλοί φίλοι και συνάδελφοι, πήραμε την απόφαση να ενωθούμε και να προσπαθήσουμε μαζί να δημιουργήσουμε και να υπάρξουμε με τον τρόπο που θέλουμε στον θεατρικό χώρο.

 Ανεβάζετε τη μαύρη κωμωδία «Interview» πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Το Interview είναι μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας «ΕΜΕΙΣ» που γράφτηκε το 2013 κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και είναι επίκαιρο, φυσικά, και σήμερα. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από τον όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Φέτος έχουμε την χαρά να το ανεβάζουμε, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου, (μέλος και σκηνοθέτης της ομάδας «ΕΜΕΙΣ»).

Μια συνέντευξη, λοιπόν, για δουλειά. Μια φωνή (εξουσία) και 4 υποψήφιοι διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Τέσσερις υποψήφιοι με νούμερα. Οι υποψήφιοι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να πάρουν την συγκεκριμένη θέση, χωρίς να ξέρουν για ποια θέση πρόκειται. Η φωνή τους κάνει ερωτήσεις σ’ ένα χαλαρό και άνετο αρχικά κλίμα, μέχρι να φανερωθούν οι αδυναμίες τους και εν τέλει να τους χειραγωγήσει. Το έργο θίγει τον αγώνα για εύρεση εργασίας, την εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, την απόγνωση, με έναν χιουμοριστικό πάντα τρόπο.

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην παράσταση;

Εγώ υποδύομαι το 17, μια νέα γυναίκα, ανειδίκευτη, που είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους και να κάνει τα πάντα για να πάρει την δουλειά. Το 17 είναι εναλλακτική, ασχολείται με τα ενεργειακά, πιστεύει σε συνομωσίες και αεροψεκασμούς και πρεσβεύει την αγάπη, την πνευματικότητα, την εσωτερική γαλήνη, την ένωση με τον ανώτερο εαυτό κτλ.

 Υπάρχει κάποια ατάκα ή σκηνή που ξεχωρίζετε;

Η σκηνή του τέλους είναι η αγαπημένη μου, δεν θα σας την αποκαλύψω όμως! Για μένα είναι η πιο δυνατή σκηνή όλου του έργου και από την αρχή που το διάβαζα, με είχε συγκλονίσει!

Πώς γεννήθηκε μέσα σας το μικρόβιο της υποκριτικής;

Στην εφηβεία μου, ψάχνοντας να δω ποια είμαι και τι θέλω να κάνω και κυρίως πώς θα βρω τον εαυτό μου, ενστικτωδώς οδηγήθηκα στην ενασχόληση με το θέατρο για να βρω απαντήσεις για μένα. Αυτό, βέβαια, μετά εξελίχθηκε και πλέον ο κύριος στόχος μου μέσα από την υποκριτική και την ενασχόληση με την τέχνη, είναι να είμαι κομμάτι μιας διαδικασίας κατά την οποία ο θεατής μπορεί να αφυπνιστεί και να συγκινηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Ονειρεύεστε ρόλους ή συνεργασίες;

Ονειρεύομαι συνεργασίες με ανθρώπους που αγαπούν πολύ αυτή τη δουλειά, αλλά πάνω απ’ όλα που έχουν σεβασμό και καλή συμπεριφορά στους συνεργάτες τους

Τι σας ενοχλεί και τι αγαπάτε στην Αθήνα;

Αυτό που μου αρέσει στην Αθήνα είναι ότι δίνει την δυνατότητα να κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα (μέρη για να επισκεφτείς, πολιτιστικές δραστηριότητες), αλλά αυτό που δεν αντέχω είναι το άγχος και η φασαρία.

Αν είχατε ένα μαγικό ραβδί και μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στο ελληνικό θεατρικό τοπίο τι θα ήταν αυτό;

Περισσότερη αξιοκρατία, περισσότερες ακροάσεις, περισσότερες ευκαιρίες στους ηθοποιούς που έχουν ταλέντο, ήθος και τους αξίζει να βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο, αλλά δεν τα καταφέρνουν γιατί δεν τους δίνεται η ευκαιρία. Και είναι αρκετοί!

 Επόμενα επαγγελματικά σχέδια

Μέχρι το τέλος της σεζόν θα βρίσκομαι στο θέατρο Αλκμήνη κάθε Τρίτη για την παράστασή μας, το «Interview», και κάθε Πέμπτη συνεχίζω στο θέατρο Μικρό Γκλόρια, στην παράσταση « Catch the Butcher».  Μετά είναι όλα ανοιχτά και πιθανά!

 

«Interview»:μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας ΕΜΕΙΣ

Πρεμιέρα 23 Ιανουαρίου

Κάθε Τρίτη στις 21:15

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θάνος

Ηθοποιοί:

Ναταλία Αθανασιάδη

Βασιλική Κούλη

Κατερίνα Μίχου

Νάσος Φρίγγης

Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης

Φιλική συμμετοχή η Βιργινία Μιχαήλ.

Μια παραγωγή της Β.Α.Ν.Κ. ΑΜΚΕ.

Τρέιλερ: https://youtu.be/jAK_Tadpp1U?si=oP2gbKA668L9GUTa

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τρίτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14€, Μειωμένο 10€

Προπώληση: https://www.more.com/theater/interview/

 

Διάρκεια: 90’

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12 (5’ λεπτά από το μετρό του Κεραμεικού) Τηλέφωνο: 21 0342 8650