Βεβαίως να έρθει ο Ερντογάν, κ. Μητσοτάκη να του πούμε για τους λαούς χωρίς πατρίδα, Κούρδοι, Παλαιστίνιοι – για τις εισβολές σε κράτη – Ουκρανία, Συρία, Κύπρος, να του δώσουμε δώρο τον τουρκικό χάρτη με τα ΙΜΙΑ και μόλις φύγει, να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα της ΚΡΗΤΗΣ σε 12 μίλια και να στείλουμε το Τουρκολιβυκό μνημόνιο στα σκουπίδια.

(Ή θα γίνουμε παίκτες στην Ανατολική Μεσόγειο ή θα χαθούμε)

Βεβαίως να έρθει ο κ. Ερντογάν, να μας επισκεφτεί να τον ξεναγήσουμε σε ΟΛΑ τα τουρκικά μνημεία που είναι σε άριστη κατάσταση – εν αντιθέσει με την Αγία Σοφία που καταρρέει.

Να κάτσουμε στο τραπέζι να συνομιλήσουμε, με ανοιχτό πνεύμα για την περιοχή μας, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Περιοχή και πριν από όλα για τις χώρες που έχουν δεχθεί εισβολή και να δούμε πως μπορεί αυτό να λυθεί ή έστω να απαλυνθεί με τη συμβολή μας, όπως π.χ. η Ουκρανία, η Συρία, η Κύπρος, το Β. Ιράκ. Να μειωθεί έστω η στρατιωτική κατοχή και να απομακρυνθούν έστω μερικώς κάποια από τα ξένα στρατεύματα.

Να δούμε τι θα γίνει με τους λαούς που δεν έχουν πατρίδα. Οι Ισραηλίτες βρήκαν μετά από πολλά χρόνια. Ας δούμε λίγο π.χ. τους Κούρδους, να αποκτήσουν έστω μια μικρή στο Β. Ιράκ και γιατί όχι στη Συρία και βλέπουμε, και εν συνεχεία με το ίδιο σκεπτικό, και οι Παλαιστίνιοι, οπότε και αυτοί σιγά – σιγά να αποκτήσουν μια πατρίδα ώστε να μην αναγκάζονται να κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Να καταδικάσουμε τους Τρομοκράτες: Χαμάς, Τζιχάντ, Γκρίζοι Λύκοι, Αδελφοί Μουσουλμάνοι και τους Κούρδους Ισλαμιστές – όσον αφορά τις τρομοκρατικές ενέργειες. Εντάξει τότε και αυτούς.

Τέλος, να του δώσουμε – σαν δώρο υπενθύμισης – τον Χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας της Τούρκικης Δημοκρατίας, με επίκεντρο την Έφεσο και το Ince Burun, με τη γραμμή στο Αιγαίο όπου βέβαια τα Ίμια στη Δυτική πλευρά.  Με αφετηρία αυτόν ας κάνουμε μια, μερική έστω, οριοθέτηση από τη Σάμο μέχρι την Κω, και να θεωρηθεί σαν πρώτο βήμα επίλυσης των ‘’προβλημάτων’’ με βάση τους ΔΙΚΟΥΣ τους ΧΑΡΤΕΣ.

Τέλος όταν φύγει να τον ξεπροβοδίσουμε και την επόμενη μέρα, έτσι από ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ας πάμε να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς, και ας ξεκινήσουμε σιγά – σιγά να στείλουμε στα σκουπίδια το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο.

 

Δήλωση Ερντογάν στις 5/12/2023

Στιγμή από την επίσκεψη Ερντογάν…όπως θα θέλαμε να τη δούμε!

 

Έτσι θα τον στείλουμε σπίτι του αδιάβαστο και ταυτόχρονα θα δείξουμε ΣΕ ΟΛΟΥΣ από τους ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ και τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, μέχρι τους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ και τον ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ –  που πρέπει να μας ενδιαφέρει – ότι είμαστε και εμείς στην περιοχή και έχουμε λόγο που μετράει όπως και ισχύ να υποστηρίζουμε τα συμφέροντά μας.

Μην ξεχνάτε ότι ο Ερντογάν έρχεται να ‘’αρπάξει’’ από εμάς μια διαβεβαίωση για τις ‘’καλές’’ και ‘’ειρηνικές’’ του προθέσεις ώστε να έχει μια θετική αντιμετώπιση από τη Γερμανία –  για τα Eurofighter – πάντα φιλοτουρκική και από την Αμερική, που δεν θέλει την πλήρη αποξένωση, τουλάχιστον ακόμα.

Σημείωση: Ο τίτλος – εοσαγωγή, είναι σχεδόν όσο και το άρθρο αλλά τελικά αυτός είναι που έχει σημασία. Η δράση στην περιοχή και η εμφάνισή μας σαν ‘’παίκτη’’. Η Τουρκία είναι ήδη μεγάλη ‘’παίκτης’’. Εμείς;;;

Υ.Γ. θεωρώ ντροπή για την Ελληνική εξωτερική πολιτική που 30 χρόνια τώρα, ΚΑΝΕΝΑΣ Υπουργός Εξωτερικών, δεν χρησιμοποίησε αυτούς τους χάρτες. Έπρεπε όπου βρίσκουμε Τούρκους επισήμους σε ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΟΗΕ κλπ, να τους κολλάμε στα μούτρα τους και να αλλάζουν δρόμο, να φοβούνται να μας συναντήσουν. Καιρός να αρχίσουμε να το κάνουμε. Άσε που θα έχει και πλάκα, να δούμε τι μπούρδες θα λένε για να τα δικαιολογήσουν.

 

Σχετικά:

  • Όταν το «UMUT» εμβόλισε το «Γαύδος», Βασίλης Νέδος, Καθημερινή, 17-18/2/2018
  • Ντοκουμέντο για Αιγαίο και Ιμια!, Νίκος Σταυρουλάκης, Κυριακάτικη Δημοκρατία, 19/7/2020

 

Νίκος Μιχαλόπουλος

6/12/2