Στο απόλυτο ντέρμπι του γαλλικού νότου, τα πιτσιρίκια της Μονακό κυρίευσαν την έδρα της Μαρσέιγ με 3-4 στην παράταση ενός καταπληκτικού αγώνα. Οι Μονεγάσκοι δεν αφήνουν την Παρί σε χλωρό κλαρί σε καμία διοργάνωση.

Την Κυριακή, πάνω από 65.000 οπαδοί της Μαρσέιγ έκαναν ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα γαλλικού πρωταθλήματος απέναντι στη μισητή Παρί. Η ομάδα τους διαλύθηκε με 1-5 και γνώρισε τη βαρύτερη ήττα στην ιστορία της. Εχθές οι οπαδοί ξαναήρθαν για το κύπελλο που ήταν και φέτος ο μεγάλος στόχος. Στο 106ο παιχνίδι της ιστορίας τους, η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά αυτή τη φορά πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως απέναντι στη Μονακό του Ζαρντίμ.

Στο 19′ ο Μουτίνιο έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με τυχερό απευθείας φάουλ. Ο Παγέτ ισοφάρισε στο 43′ με φοβερό ψαλιδάκι πέφτοντας. Στο 66′ ο 19χρονος Εμπαπέ πετάχτηκε μέσα από πέντε αμυντικούς για να κάνει το 1-2. Στο 84′ μετά από ωραίο συνδυασμό ο Καμπελά έγραψε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, ο 23χρονος Μεντί πέτυχε σε κενή εστία το 2-3 στην αντεπίθεση. Στο 111′ ο Καμπελά νίκησε ξανά τον Ντε Σάνκτις σε τετ-α-τετ για το 3-3. Δεν πρόλαβαν να το χαρούν όμως, καθώς η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης τούς έδωσε τη χαριστική βολή. Στο 113′, ο 22άχρονος Τόμας Λεμάρ ξετίναξε τα μαρσεγιέζικα δίχτυα με άπιαστο πλασέ περίπου απ’ την άσπρη βούλα.

Τα γκολ

Παρά την απογοήτευση, οι γηπεδούχοι ήξεραν πως τα έδωσαν όλα και έφυγαν σχεδόν ικανοποιημένοι, αφού έφτασαν τη Μονακό στα όριά της μέχρι να τους αποκλείσει. Μοναδικός στόχος που τους απέμεινε είναι η έξοδος στο Europa League. Ήταν το συναρπαστικότερο παιχνίδι που έγινε φέτος στη Γαλλία. Η Μαρσέιγ πάντως έχει αρπάξει ένα φορτηγό τεσσάρες απ΄τη Μονακό. Αφού και τις δύο φορές που αναμετρήθηκαν για το πρωτάθλημα εισέπραξαν και πάλι ντόρτια (1-4, 4-0).

Η Παρί Σεν Ζερμέν έστω και δύσκολα κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Νιόρτ με τα γκολ απο Παστόρε και Καβάνι.

Δείτε τα γκολ

Η Μονακό απειλεί την Παρί με την απώλεια ακόμα και όλων των φετινών τίτλων. Την πρωταπριλιά θα αναμετρηθούν στον τελικό του Λιγκ Καπ. Η ομάδα του πριγκιπάτου προπορεύεται στο πρωτάθλημα με +3, ενώ είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα συναντηθούν και στο κύπελλο. Θυμίζουμε πως οι Παριζιάνοι μετρούν 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα, 3 συνεχόμενα Λιγκ Καπ και 2 συνεχόμενα κύπελλα. Όλα θα κριθούν στους δυο επόμενους μήνες.

Όλα τ’ αποτελέσματα 

Σεν Ραφαέλ-Οσέρ 2-0
Μπαστιά-Ανζέ 0-1
Μπορντό-Λοριάν 2-1
Ρουέν-Γκινγκάμπ 1-2
Νιόρτ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
Αβράνς-Στρασμπούρ 1-1 (6-5 πέν.)
Μαρσέιγ-Μονακό 3-4
Μπερζεράκ-Λιλ 1-2

Ζευγάρια προημιτελικών 

Ανζέ – Μπορντό
Μονακό – Λιλ
Αβράνς – Παρί Σεν Ζερμέν
Σεν Ραφαέλ – Γκινγκάμπ