Η ώρα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι του 2018 έφτασε, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (24/1) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το ζευγάρι των «ερυθρόλευκων» με τους «κιτρινόμαυρους» θα… φορεθεί πολύ το επόμενο διάστημα, μια και έπονται τρία ντέρμπι, δύο για το Κύπελλο και ένα για την Super League. Η αρχή θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (24/1) στις 19:30 (Onsports, Cosmote Sport 1) όπου οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για μία ακόμα χρονιά, οι δύο «μονομάχοι» καλούνται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά είναι για τα προημιτελικά του θεσμού. Βέβαια, το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ δεν έχει μόνο αγωνιστικό… ενδιαφέρον, καθώς ο νικητής δεν θα αποκτήσει μόνο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά θα αποκτήσει και μεγαλύτερο γόητρο και ψυχολογία ενόψει των δύο άλλων ντέρμπι που ακολουθούν, αρχικά στις 4 Φεβρουαρίου για την Super League και πάλι στο φαληρικό γήπεδο και εν συνεχεία στις 8 του μηνός στον επαναληπτικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.