Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο Νοσοκομείο Παίδων, το ηλικίας ενός έτους βρέφος, που εντοπίστηκε ολομόναχο και λιπόθυμο, από πυροσβέστες, που έφτασαν να σβήσουν την πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του. Η 35χρονη, όπως είπε στην αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Μανώλης Παπασάββας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές.

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό για πολλή ώρα, ενώ διευκρίνισε πως τα εγκαύματα που έχε σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, είναι πρώτου βαθμού και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς. Το κύριο πρόβλημά του, είναι η εισπνοή καπνού.

Σύμφωνα με γείτονες η μητέρα είναι ελληνικής καταγωγής. Έμενε μόνη της στην πολυκατοικία μαζί με τα τρία παιδιά της. Το βρέφος που βρίσκονταν στο διαμέρισμα την ώρα της φωτιάς, άλλο ένα κοριτσάκι 4 ετών κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Η μητέρα έφευγε τη νύχτα και πήγαινε για δουλειά. Έπαιρνε, μάλιστα, μαζιίτα δυο μεγαλύτερα παιδιά της. Στη 01:58 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 24.01.2018, η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώνεται για την πυρκαγιά. Η οποία φέρεται να ξεκίνησε από αερόθερμο. Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν το μωράκι στην κούνια, το οποίο είχε λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις.

Πριν από λίγο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

 

Η μητέρα υποστηρίζει πως είχε αφήσει το βρέφος στην αδελφή της

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα των τριών παιδιών ισχυρίζεται ότι έφυγε από το διαμέρισμα για να αφήσει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της σε συγγενικό της πρόσωπο. Έπειτα, και λόγω των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά δεν μπόρεσε να ανέβει για να πάρει το βρέφος.

Αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, κατέβηκε και η θεία του βρέφους, η αδελφή της μητέρας, που μένει ακριβώς από πάνω. Η μάνα υποστηρίζει πως είχε αφήσει το μωράκι υπό την επίβλεψη της θείας του, η οποία ωστόσο δεν προκύπτει πως βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς.

Για την 35χρονη μητέρα μίλησε στους δημοσιογράφους και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που κάηκε. Ο οποίος τόνισε πως η γυναίκα του είχε πληρώσει μόνο τα δύο πρώτα ενοίκια «μπροστά».

Αποκαλύπτει, επίσης, πως η 35χρονη δεν τον είχε ενημερώσει πως είχε παιδιά. Είχε εμφανιστεί μόνη της, «έκλεισε» το διαμέρισμα και κάποια από τις επόμενες ημέρες ο ίδιος είδε ξαφνικά τα τρία της παιδιά μέσα στο διαμέρισμα. Επιπλέον σημείωσε πως η γυναίκα δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και συχνά – πυκνά της έκοβαν το ρεύμα.