Ο Κώστας Μήτρογλου εφόρμησε και «λήστεψε» τη νίκη για τους αετούς της Μπενφίκα απ΄ την Ντόρτμουντ (1-0). Οι Γερμανοί, παρά την κυριαρχική εμφάνιση, έχασαν κάθε πιθανή ευκαιρία για γκολ και έφυγαν με άδεια χέρια.

Η κατάρα που κυνηγάει την Ντόρτμουντ στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Bundesliga τη βρήκε σήμερα και στο Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 14-4 τελικές, 65%-35% κατοχή, αλλά τους σταμάτησε ο τερματοφύλακας Έντερσον, που εξουδετέρωσε τα πάντα -μαζί και πέναλτι. Η Ντόρτμουντ έγινε ακόμα πιο καταιγιστική στο β’ μέρος και αυτό γιατί δέχτηκε γκολ με μισή ευκαιρία.

Στο 48′ κόρνερ από δεξιά. Ο Λουιζάο πήρε την κεφαλιά. Στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μήτρογλου, την άρπαξε με το ένα πόδι και με το άλλο σκόραρε εξ επαφής στη μοναδική εντός εστίας τελική της ομάδας του. Στο 58′ χέρι του Φέισα στην περιοχή και πέναλτι. Εκτελεστής ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος, τηρώντας τη μόδα της εποχής, έριξε ένα πλασεδάκι στο κέντρο. Ο 23χρονος Έντερσον δεν τσίμπησε το δόλωμα, έμεινε στο κέντρο και απέκρουσε άκοπα το πέναλτι. Οι ευκαιρίες τις Ντόρτμουντ συνεχίστηκαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και η Μπενφίκα πήρε μικρό πλεονέκτημα πρόκρισης.

Τα χαϊλάιτ: https://www.uefa.com/uefachampionsleague/video/highlights/videoid=2441559.html

Στο γερμανικό πρωτάθλημα η Ντόρτμουντ έχει πολύ κακά αποτελέσματα μακριά απ΄τη θηριώδη έδρα της. Συνήθως προδίδεται από την άμυνά της και άλλες φορές απλώς η μπάλα δεν μπαίνει με τίποτα. Για παράδειγμα, την τελευταία αγωνιστική έχασαν από την ουραγό Ντάρμσταντ 2-1. Σε 11 εκτός έδρας αγώνες έχουν 4 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόνο 3 νίκες. Όλα αυτά παρότι έχουν την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση με 21 γκολ! Εντός έδρας βέβαια είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και γι΄ αυτό είναι ακόμα το φαβορί για την πρόκριση.

Ο Μήτρογλου μπορεί να έβαλε ένα εύκολο γκολ χθες, αλλά διανύει μια ήδη επιτυχημένη χρονιά. Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι 3ος σκόρερ με 10 γκολ. Είναι σίγουρα ο πιο πετυχημένος Έλληνας επιθετικός της τρέχουσας δεκαετίας. Είναι άλλωστε ήδη ο 1ος σκόρερ από τη χώρα μας στην ιστορία του Champions League με 15 τέρματα. Ο Αντώνης Αντωνιάδης έχει 13, ο Δημήτρης Σαραβάκος 10. Τα ίδια και ο Γιώργος Σαμαράς.