Επιτέλους η Παρί ανέτρεψε την «απολυταρχία» της Μπαρτσελόνα και την ισοπέδωσε (4-0)! Μόνο ισπανικές στάχτες και αποκαΐδια έμειναν από την ηφαιστειακή έκρηξη στο Παρίσι. Βέβαιος ο πρόωρος αποκλεισμός για την Μπάρτσα έπειτα από 10 χρόνια.

Κανείς δεν περίμενε πως η Παρί Σεν Ζερμέν θα κάνει τέτοια τρομερή εμφάνιση. Πραγματικά εξαφάνισε τον Μέσι και την παρέα του απ΄το παιχνίδι. Όσοι δεν το είδαν, είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούν ότι ολόκληρη Mπαρτσελόνα δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε πέντε συνεχόμενες πάσες για 80 λεπτά. Οι παίκτες των γηπεδούχων έμοιαζαν με λύκους που είχαν 10 μέρες να γευτούν σάρκα και αυτοί των φιλοξενούμενων έμοιαζαν με τα δυσκίνητα καλοκαιρινά σαλιγκάρια. Ο Μέσι δεν πάτησε ούτε μια φορά περιοχή, ο Σουάρες δεν ακούμπησε μπάλα και ο Νεϊμάρ δεν έβρισκε τις κατάλληλες πάσες.

Η ιστορική νίκη της Παρί βέβαια οφείλεται στην εξαιρετική εμφάνιση ιδίως των Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί και του Ντι Μαρία. Τα αμέτρητα κλεψίματα των τριών πρώτων στο κέντρο δημιούργησαν ατελείωτους χώρους για τα μπακ και τα εξτρέμ της Παρί που αλώνιζαν. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε γιατρικό και το αναπάντεχο έγινε μοιραίο.

Η γαλλική ομάδα ήταν από το 1ο λεπτό κυρίαρχη. Οι πρώτες ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ λόγω του Τερ Στέγκεν. Στο 18′ ο Ντράξλερ κέρδισε φάουλ στα 21 μέτρα. Ο Ντι Μαρία πέρασε την μπάλα με το αριστερό πάνω απ’ το τείχος για το 1-0. Στο 27′ ο Τραπ απέκρουσε την πρώτη ευκαιρία της Μπάρτσα από τον Αντρέ Γκόμεζ. Στο 40′ κλέψιμο του Ραμπιό και ασίστ του Βεράτι στον Ντράξλερ για το 2-0 με άψογο διαγώνιο σουτ.

Ίδια εικόνα και στο β´μέρος. Στο 55′ με πέντε πάσες απ´ το τέρμα η μπάλα φτάνει στον Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός πλήγωσε και πάλι την Μπάρτσα με άπιαστο πλασέ έξω απ´την περιοχή. Την έχει περιποιηθεί αντιστοίχως άλλες τρεις φορές ως κάτοικος Μαδρίτης πριν από λίγα χρόνια. Στο 72′ κλέψιμο του Μενιέ πίσω απ’ τη σέντρα . Ο Βέλγος διέσχισε το μισό γήπεδο ανενόχλητος μέχρι που έδωσε ασίστ στον Καβάνι για το 4-0.

Ντι Μαρία και Καβάνι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερα γενέθλια απο τα χθεσινά. Στη συνέχεια η Μπάρτσα προσπάθησε να αντιδράσει. Έφτασε πολύ κοντά με το δοκάρι του Ουμτιτί λίγο πριν από το τέλος με κεφαλιά. Οι τελικές ήταν 16-6.

Τα χαιλάιτ:  https://www.uefa.com/uefachampionsleague/video/highlights/videoid=2441562.html

Ποτέ καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει το 4-0. Άλλες δύο φορές έχασε η Μπάρτσα με αυτό το σκορ που ιστορικά ισοδυναμεί με το χειρότερο εις βάρος της. Πρώτη φορά την έπαθε με προπονητή το μακαρίτη Γιόχαν Κρόιφ στον τελικό της Αθήνας το 1994 απ´ τη Μίλαν. Δεύτερη στον προημιτελικό του 2013 απ´την Μπάγερν με προπονητή τον συγχωρεμένο Τίτο Βιλανόβα. Στον επαναληπτικό έφαγε άλλα τρία.

Πριν βρεθεί με την Μπάγερν το 2013 η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Παρί στα προημιτελικά με δυο ισοπαλίες χωρίς να το αξίζει. Το 2015 πάλι στα προημιτελικά την απέκλεισε με δυο εύκολες νίκες. Φέτος λοιπόν είναι τρίτη και φαρμακερή. Θα ξαναδούμε τους Καταλανούς τον Σεπτέμβριο όπως φαίνεται. Η καρέκλα του Λουίς Ενρίκε δεν τρίζει. Έχει ήδη γκρεμιστεί από αυτήν. Είτε το χειμώνα είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι, θα αποχωρήσει. Αυτή του Έμερι φαίνεται πια βιδωμένη σε τσιμέντο.

Τελευταία φορά που οι blaugrana δεν πέρασαν στους «8» ήταν πριν από 10 χρόνια. Η Λίβερπουλ τότε είχε νικήσει 1-2 μέσα στο Καμπ Νου με διαιτητή του αγώνα μάλιστα τον Κύρο Βασσάρα. Ο Μέσι ήταν βασικός από τότε δίπλα σε Ροναλντίνιο και Ντέκο…

Υπάρχει σημειολογική και ποιοτική σύγκριση μεταξύ των επιθέσεων των δύο αντιπάλων. Αυτές διαθέτουν τους δύο καλύτερους Αργεντινούς παίκτες που υπάρχουν (Μέσι – Ντι Μαρία), τους δύο καλύτερους Ουρουγουανούς (Σουάρες – Καβάνι) και τους καλύτερους Βραζιλιάνους (Νεϊμάρ – Λούκας Μόουρα). Σήμερα βέβαια στη θέση του Λούκας ήταν ο Ντράξλερ, που όμως μπορεί να γίνει ο καλύτερος της Γερμανίας προσεχώς.

Σήμερα: Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι και Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ.