Μετά το Παρίσι, η  Μπαρτσελόνα  διεσύρθη και στο Τορίνο (3-0) από την  ατσάλινη Γιουβέντους του ελεύθερου σκοπευτή Ντιμπάλα.

Στη σκιά του τρόμου που έζησαν οι αθλητές της Ντόρτμουντ, διεξήχθη κανονικά το έτερο παιχνίδι της χθεσινής βραδιάς. Η επιτυχία της Γιουβέντους είχε αποτέλεσμα να ξεχαστεί προσωρινά η βομβιστική επίθεση.

Ο Μπουφόν δήλωσε μετά το παιχνίδι πως  η Γιούβε δεν είχε κανένα φόβο να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Κατάλαβαν οι πρωταθλητές Ιταλίας πως δεν είχε νόημα να φοβηθούν μια ομάδα που με 50/50 διαιτησία κατάπιε σα χάπια 4 γκολ απ´την Παρί. Την ίδια ομάδα που με τίμια διαιτησία έχασε με κάτω τα χέρια 2-0 απ´την 16η Μάλαγα πριν λίγες μέρες και με 2-1 από τη 17η Λα Κορούνια.

Η Μπαρτσελόνα εχει μεγάλα αμυντικά προβλήματα. Ο Μασεράνο εχει φανερά “γεράσει” και εκτίθεται στα δύσκολα ματς. Ο Ουμτιτί δεν είναι για ομάδες μεγαλύτερου επιπέδου της Λιόν. Το ίδιο και ο Ματιέ. Τεράστιο λάθος του Λουίς Ενρικε που έδιωξε, ουσιαστικά τον Ντάνι Άλβες και δε βρήκε άξιο αντικαταστάτη ως δεξί μπακ.

Εχθές ο, Βραζιλιάνος με τα ασπρόμαυρα πια,  “έσβησε” το Σουάρεζ και ήταν απροσπέλαστος. Στο κέντρο ο Αντρέ Γκόμεζ δεν θα γίνει ποτέ, ούτε Τσάβι ούτε Γιάγια Τουρέ. Ο Ινιέστα χάνεται στη σκιά των Λατίνων της επίθεσης και δε χρησιμεύει όσο παλιά.

Όλες αυτές τις αδυναμίες εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Αλέγκρι και εξέθεσε αυτήν του Ενρίκε. Με εξαντλητική πίεση σε όλο το γήπεδο ξεκίνησε η Γιούβε. Χάλασε το παιχνίδι της φιλοξενούμενης που έκανε πολλά λάθη για τα δεδομένα της. Μόλις 7′ χρειάστηκαν για να φανούν τα κενά των blaugrana στην άμυνα.

Ο Κουαδράδο έφτασε ανενόχλητος από δεξιά στα όρια της περιοχής και πάσαρε περίπου στο κέντρο αυτής προς τον ανεπαρκώς μαρκαρισμένο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός κάνοντας πιρουέτα προς τα αριστερά πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό στη δεξιά γωνία του Στέγκεν και 1-0.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε μια φορά να εξουδετερώσει την οργανωμένη ιταλική άμυνα. Στο 21′  ο Μέσι με φοβερή πάσα έξω απ´ την περιοχή στην πλάτη πέντε αμυντικών, έβγαλε τετ α τετ τον Ινιέστα. Εκεί χρειάστηκε το αριστερό χέρι του Μπουφόν για να γλιτώσει την ισοφάριση.

Στην επόμενη επίθεση η Γιούβε τιμώρησε ξανά τους αφελείς Ισπανούς. Ο Μάντζουκιτς αυτή τη φορά από  αριστερά πάσαρε στον Ντιμπάλα που ήταν και πάλι αμαρκάριστος στη γραμμή της περιοχής. Ο 23χρονος αψεγάδιαστο αριστερό πλασέ εξόντωσε μονομιάς το Γερμανό τερματοφύλακα σημαδεύοντας την ίδια γωνία για το 2-0 στο 22′.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σταθερά την κατοχή. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν την ουσία και τη χάρη. Στο 55′ κόρνερ του Πιάνιτς από αριστερά . Ο Κιελίνι επισκίασε το Μασεράνο και με σκαστή κεφαλιά πέτυχε τα δίχτυα και πάλι στη δεξιά γωνία του Τερ Στέγκεν για το 3-0. Όσο και αν προσπάθησαν οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να βάλουν μέχρι το τέλος ένα ελπιδοφόρο τέρμα.

Η διαιτησία του Πολωνού Μαρτσίνιακ ήταν τέλεια. Στο 29′ είδε το  πονηρό αλλά καθαρό επιθετικό φάουλ του Μέσι στον Κεντίρα και ακύρωσε το γκολ του Αργεντινού. Με αντίστοιχη διαιτησία και απέναντι στην καλύτερη άμυνα του κόσμου (μαζί με της Μπάγερν),  που εχει δεχτεί μόνο 2 γκολ στην Ευρώπη και μόνο 20 στην Ιταλία η πρόκριση δεν φαντάζει ρεαλιστικό ενδεχόμενο. (Το παραδέχτηκε και ο Ενρίκε στις δηλώσεις). Ετσι λέγαμε βέβαια και με την Παρί… Για να δούμε τι είδους διαιτησία θα δούμε στη ρεβάνς και ποιον Αϊτεκίν θα βρει η UEFA για να σώσει το πολυαγαπημένο της παιδί.

Τα χαϊλάιτ: https://www.fullmatchesandshows.com/2017/04/11/juventus-vs-barcelona-highlights/

Σήμερα : Ντόρτμουντ – Μονακό 7:45

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 9:45

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λέστερ 9:45