Είχε εξελιχθεί σε “κακό βραχνά” για τους ποδοσφαιριστές καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε φέτος τα φόντα να προχωρήσει παρακάτω!

Δυστυχώς ο κόσμος των ”ερυθρολέυκων” έζησε ίσως το πιο αδιάφορο Champions League της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ναι μεν ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε την Μπαρτσελόνα, ναι μεν ήταν ωραίο το ταξίδι στο Camp Nou, αλλά μιλώντας καθαρά για στόχους, ήταν το πιο στεγνό, το πιο άοσμο, το πιο… βαρετό οδοιπορικό των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κι ο λόγος είχε να κάνει με το ότι γνωρίζαμε ουσιαστικά από την πρεμιέρα ότι ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε 4ος. Δεν σε έπειθε αυτή η ομάδα ότι θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση, ότι θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα για να της “κλέψει” την 3η θέση.

 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν έναν ξεκάθαρο στόχο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας: Την πρόκριση στους ομίλους. Αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός “χτίστηκε” έχοντας ένα ταβάνι: Να μπει στην κλήρωση των ομίλων, δυστυχώς…

 

Τώρα η επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση μοιάζει βουνό όχι μόνο για τον Ολυμπιακό (σ.σ σε περίπτωση που βγει πρωταθλητής), αλλά και για ενδεχόμενο άλλο διεκδικητή του τίτλου. Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Γιουβέντους (2-0) και η νίκη με ταυτόχρονη πρόκριση της Βασιλείας οδήγησε την Ελβετία πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA (29,000 βαθμοί έναντι 28,000) και ανάγκασε τη χώρα μας σε υποχώρηση στην 15η θέση.

Η εκτόξευση των Ελβετών στη 12η θέση, πάνω και από Ολλανδούς και Τσέχους, σημαίνει ότι η χώρα μας χάνει τη θέση που είχε στον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των πρωταθλητών για τον νικητή της Super League. Εφόσον τα δεδομένα παραμείνουν έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας, από το 2019-2020, θα αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο, ενώ ο δευτεραθλητής θα αρχίζει κι αυτός από τον 2ο προκριματικό γύρο, όπως και φέτος.