Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει υποτιμήσει το θέμα των  πλειστηριασμών.

Το προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της  τρίτης αξιολόγησης μπήκε σε εφαρμογή ατάκτως. Με μια απόφαση  του συλλόγου των συμβολαιογράφων ξεκίνησε  το σαφάρι της ελληνικής ακίνητης περιουσίας.

Η συμβολαιογράφος ,Ελένη Καραγεωργοπούλου  με δικηγόρο την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά με προσφυγή  το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Μάλιστα αύριο, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε συνάντηση και από τον πρόεδρο του ΣτΕ, κ. Νίκο Σακελλαρίου, το οποίο θα δει αύριο το πρωί.

Στην προσφυγή της, η συμβολαιογράφος υποστηρίζει ότι η τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση με την οποία οι συμβολαιογράφοι ανέστειλαν την αποχή τους είναι παράνομη, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου Γ. Ρούσκα για μεθόδευση. Οπως λέει, η ακυρότητα της γενικής συνέλευσης ανάγεται στο γεγονός ότι η πρόσκληση που απεστάλη στα μέλη του συλλόγου δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, ενώ στα γραφεία του συλλόγου, όπου τελικά έγινε η συνέλευση, δεν ήταν εφικτό να προσέλθει ο ανάλογος αριθμός εκείνος των συμβολαιογράφων που ήταν στην προηγούμενη.

Η προσφεύγουσα συμβολαιογράφος υποστηρίζει ακόμη ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων.

Πέρα από το τύπους υπάρχει και ουσία αφού η ομοβροντία περιπτώσεων που δεν αφορούν μόνο τα υψηλά βαλάντια, πλήττει το κοινωνικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Μια άμεση κίνηση ματ θα τελείωνε το θέμα : διάταξη νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας κάτω από τις 300.000 ευρώ.

Δεν αρκούν οι προφορικές συμφωνίες τραπεζών και ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Τα ΦΙΛΗα πυρά και κάποιων βουλευτών βρήκαν στόχο και ο πρώην υπουργός Παιδείας έκρουσε το κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής αν πλειστηριασμούς τα 40.000 ακίνητα που ζητούν οι δανειστές. Αν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου δεν ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα δεν κλείνει η τρίτη αξιολόγηση.

Μη ξεχνάμε το Φεβρουάριο έρχονται τα stress tests των τραπεζών που αγωνιούν να ξαλαφρώσουν από τους κακοπληρωτές.

Παγιδευμένη η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να λύσει το γόρδιο δεσμό γιατί διαφορετικά όλα τα κατάπιε ο Έλληνας πολίτης το να χάσει το σπίτι του δεν θα το ανεχτεί.