Ξεσηκωμός επικρατεί στο κόσμο των πρακτόρων ΟΠΑΠ, καθώς η εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. κατήγγειλε τις συμβάσεις με τα 4.800 πρακτορεία της χώρας και προτείνει νέες συμβάσεις, με μιεωμένα τα ποσοστά κέρδους των πρακτόρων.

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης η Ομοσπονδία Πρακτόρων αποφάσισε την κήρυξη 48άωρης απεργίας στις 9 και 10 Μαρτίου και αποστολή εξωδίκου στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), στο οποίο θα ζητούν την ανάκληση των καταγγελιών και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την προσθήκη κάποιων αλλαγών στην παρούσα σύμβαση, ως παράρτημα.

Η απόφαση για όχι στη σύμβαση ελήφθη στη Γενική Συνέλευση των πρακτόρων, την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη με πλειοψηφία 2/3 ή 51 ψήφοι υπέρ της σύμβασης έναντι 98 ψήφων κατά.

Στο ψήφισμά τους, οι πράκτορες, αφού απέρριψαν τη σύμβαση του ΟΠΑΠ, ζητούν από τον ΟΠΑΠ πίστωση χρόνου ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία που θα γίνουν στις 13 Μαρτίου και οποιαδήποτε νέα συζήτηση να πραγματοποιηθεί μετά τις 24 Απριλίου, όταν και θα έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, το οποίο και θα ξεκινήσει από την αρχή τις συζητήσεις για νέα σύμβαση.

Ο ΟΠΑΠ όμως αγνόησε το ψήφισμά τους και το αίτημά τους για δίμηνη αναστολή κάθε κίνησης για νέα σύμβαση, και επέλεξε να ξεκαθαρίσει με τους πράκτορες γρήγορα και απλά. Από την επόμενη μέρα κιόλας, από την προηγούμενη Τετάρτη άρχισε να στέλνει στα πρακτορεία την καταψηφισμένη από τη Συνέλευση σύμβαση, ζητώντας από τους πράκτορες να την υπογράψουν, μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης, που πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν υπογράψουν τη νέα, θα έχουν δουλειά μόνο για ένα χρόνο.

Η Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη Σύσταση μιας Επιτροπής Διαχείρισης με ρόλο να αναλάβει μαζί με το σημερινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την ενημέρωση με επιστολή σε κάθε πράκτορα, για τα υπέρ και τα κατά της προτεινόμενης σύμβασης από τον ΟΠΑΠ, αλλά και τις συνέπειες της άρνησης υπογραφής της.