Tο πλάνο περιλαμβάνει τον εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη των αεροδρομίων, καθώς έχουν «προγραμματιστεί έργα ανάπτυξης των υποδομών τους άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου, τα οποία θα συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για τα έργα ανάπτυξης η Fraport Greece έχει σκοπό να δαπανήσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσόν των 330 εκατ. ευρώ, ενώ σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αεροδρομίων με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 1 δισ. ευρώ περίπου.

Ήδη με την ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων από τη Fraport Greece και πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου η εταιρεία προγραμματίζει:

  • Γενικό καθαρισμό
  • Βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης)
  • Αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής
  • Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το Διαδίκτυο (WiFi)
  • Εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων

Στο πλαίσιο ανάπτυξης για την πρώτη 4ετία θα κατασκευαστούν 5 νέοι τερματικοί σταθμοί (στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης), ενώ τo συνολικό μέγεθος των 14 τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 τ.μ., σε 300.000 τ.μ. περίπου.

Επιπλέον επισημαίνεται πως στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος η Fraport Greece έχει προγραμματίσει μια σειρά αλλαγών στα αεροδρόμια που περιλαμβάνουν ανακαίνιση και των 15, συνολικά, διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης και όλων των τερματικών σταθμών, καθώς επίσης και την ανακαίνιση στο σύνολό τους των εγκαταστάσεων υγιεινής, των πυροσβεστικών σταθμών των αεροδρομίων (14 συνολικά), των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών, όπως και των γεννητριών ηλεκτροδότησης.

Σημαντικό στοιχείο όπως δηλώνεται αποτελεί η ανανέωση και ο εκμοντερνισμός της εσωτερικής και εξωτερικής όψης των αερολιμένων, καθώς «ο προσεγμένος και σε κάποιες περιπτώσεις νέος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θα προσφέρει μία νέα εικόνα στις 14 “πύλες” του ελληνικού τουρισμού δημιουργώντας μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία σε εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο».

Επίσης, σε όλα τα αεροδρόμια θα εγκατασταθεί νέο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών (inline system).

Τέλος, όπως τονίζουν από τη Fraport Greece, η συγκεκριμένη επένδυση «θα αποτελέσει “μοχλό ανάπτυξης” για τις τοπικές κοινωνίες συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξή τους μέσω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στις περιοχές αυτές, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».