Η ημέρα της Μπριζίτ Μακρόν είναι η σημερινή, καθώς η σύζυγος του Γάλλου προέδρου εντυπωσίασε κατά την επίσκεψη της στην Αρχαία Αγορά αλλά και στη βόλτα της στην Πλάκα.

Χαμογελαστή και με γαλάζιο φόρεμα και μαύρες εσπαντρίγες, παρέα με τη σύζυγο του Ελληνμα προέδρου, Βλασσία Παυλοπούλου και δύο αρχαιολόγους ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Αγορά. Η Ελλληνίδα πρώτη κυρία της χάρισε ένα χρυσό περιδέραιο με φύλλα ελιάς. Η Μπριζίτ το φόρεσε αμέσως και συγκιθνημένη είπε για την Αθήνα: “Είναι μια πολύ όμορφη, κοσμοπολίτικη πόλη – Δεν φεύγω, θα μείνω”.

Σημειώνεται ότι μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, η Μπριζίτ Τρονιέ Μακρόν έγινε δεκτή και από τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο. Κάποια γυναίκα, τη ρώτησε στα γαλλικά, ποιες είναι οι εντυπώσεις της από τις 24 ώρες που πέρασε στην Ελλάδα. Χαμογελαστή και άκρως επικοινωνιακή, απάντησε «je ne pars plus! Je reste». Δηλαδή, «δεν φεύγω, θα μείνω!».

Λίγο αργότερα έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών στη Στοά του Αττάλου: «Είναι μια θεσπέσια επιστροφή στο χώρο της Ιστορίας. Μια στιγμή καθαρής μαγείας». έγραψε.

Όταν έφυγε από την Αρχαία Αγορά, η Μπριζίτ περπάτησε στα σοκάκια της Πλάκας, καθώς πήγε σε ιδιωτική επίσκεψη.Οι δημοσιογράφοι δεν την κολούθησαν. Αυτό που έγινε γνωστό ήταν πως αφού είδε την περιοχή, μαζί με την κα Παυλοπούλου κάθισαν να πιούν ένα καφέ. Όταν επέστρεψε για να αποχωρίσει, η Μπριζίτ Τρονιέ δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Ρωτήθηκε για το δώρο και δεν δίστασε να το… δείξει στις κάμερες και να πει πόσο της άρεσε. «Θα πάρω την Ελλάδα μαζί μου στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά.