Με τη σουτάρα του Κρίστιαν Έρικσεν, η Τότεναμ πήρε το διπλό (0-1) στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και δεν άφησε την Τσέλσι να ξεφύγει.

Στο Σέλχαρστ Πάρκ του νότιου Λονδίνου, η Κρ. Πάλας υποδέχτηκε την Τότεναμ σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Τα κοκόρια ήταν νωχελικά στο 1ο μέρος, όμως στην επανάληψη έστησαν πολιορκία γύρω απ΄ την εστία των γηπεδούχων. Μόνο 2 τελικές είχε σε όλο το παιχνίδι η Πάλας.

Αφού οι σεσημασμένοι «φονιάδες» Ντέλε Αλι, Κέιν δεν βρήκαν τα δίχτυα, ήρθε ο Δανός στο 78′ για να δώσει τη λύση. Ο Έρικσεν βρήκε χώρο στα 25 μέτρα απ΄την εστία και έριξε με θράσος ένα άπιαστο σκαστό σουτ στα δεξιά του Χένεσι. Τα σπιρούνια λυτρώθηκαν και παρέμειναν στο -4 από την Τσέσλι που νίκησε προχθές τη Σαουθάμπτον.

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=_lK3tYk1ulI

Με δυο γκολ του Ντιέγκο Κόστα και από ένα των Αζάρ, Κέιχιλ τα λιοντάρια «έφαγαν» (4-2) τους «αγίους». Το πρόγραμμα της Τότεναμ είναι δυσκολότερο των πρωτοπόρων. Η ερχόμενη αγωνιστική είναι η πιο σημαντική απ’ όλες.

Την Κυριακή η Τσέλσι παίζει το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Έβερτον του Λουκάκου που την έχει άχτι επειδή τον έδιωξε. Την ίδια μέρα η Τότεναμ υποδέχεται την Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι μίσους. Αν η Τσέλσι κερδίσει τότε ο τίτλος κατα 99 % θα έχει κριθεί. Αν όμως τα σπιρούνια μειώσουν τη διαφορά σε απόσταση βολής τότε θα έχουμε το πιο θρίλερ πρωτάθλημα της τελευταίας πενταετίας.

Και τα άλλα δυο χθεσινά ματς έληξαν με το ίδιο σκορ. Η Άρσεναλ νίκησε 1-0 τη Λέστερ με το αυτογκόλ του Χουτ στο 86′. Κράτησε τις ελπίδες της για την τετράδα και έμεινε για 21 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα απ΄ τη Λέστερ, (απο το 1994 δηλαδή). Επίσης η Μίντλεσμπρο επικράτησε 1-0 της Σάντερλαντ με γκολ του Ντε Ρουν και την καταδίκασε ουσιαστικά στον υποβιβασμό.

Ήταν η πρώτη νίκη της Μπόρο μετά τις 17 Δεκέμβρη που αναζωπύρωσε τις δικές τις ελπίδες για σωτηρία από το -6. Σήμερα ένα απο τα τελευταία μεγάλα ντέρμπι της σεζόν που θα κρίνει εν πολλοίς τις θέσεις Τσάμπιονς Λιγκ : Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουναιτεντ στις 22:00

Βαθμολογία: * με αγώνα λιγότερο

  1. ΤΣΕΛΣΙ 78 *
  2. ΤΟΤΕΝΑΜ 74 *
  3. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 66
  4. ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 64 **
  5. ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. 63 **
  6. ΑΡΣΕΝΑΛ 60 **