Τρομερή νίκη της Ντόρτμουντ 2-3 επί  της Μπάγερν στο κύπελλο. Με ανατροπή στην ανατροπή, η Μπορούσια πήγε τελικό και έστειλε τους Βαυαρούς για διακοπές απ’ τον Απρίλη.

Μπάγερν και Ντόρτμουντ συναντήθηκαν για 6η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο Γερμανίας και για έκτη φορά το παιχνίδι ήταν καταπληκτικό. Ο χειρότερος εφιάλτης του Αντσελότι έγινε πραγματικότητα. Η ομάδα του μέσα σε μια εβδομάδα αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο κύπελλο. Και τώρα του έμεινε να δει πότε θα κάνει τη φιέστα για την bundesliga που την έχει πάρει απ’ τον … Αύγουστο.

Η Μπάγερν αιφνιδίασε τον εαυτό της στο 19′. Ο Χάβι Μαρτίνεθ γύρισε τη μπάλα στο τέρμα χωρίς να δει τον Γκερέιρο που ερχόταν. Ο Πορτογάλος πέτυχε το δοκάρι, όμως ο Ρόις ήταν εκεί για το ριμπάουντ και το 0-1. Στο 28′ ο Μαρτίνεθ πήρε το αίμα του πίσω ισοφαρίζοντας με κεφαλιά απο κόρνερ του Αλόνσο. Στο 38′ ο ίδιος είχε και δοκάρι. Στο 41′ ο Χούμελς σκόραρε κόντρα στην πρώην απ΄το ύψος του πέναλτι με ασίστ Ριμπερί για το 2-1 της Μπάγερν.

Αφού λοιπόν Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για το 3-1, έθεσαν την ομάδα τους στη … διακριτική ευχέρεια του άγραφου νόμου το ποδοσφαίρου. Στο 69′ ο Ντεμπελέ με πανέξυπνη σέντρα βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ μπροστά στο τέρμα και βέβαια εκείνος δεν αστόχησε με το κεφάλι για το 2-2. Πέντε λεπτά μετά, ο Ρόις έδωσε στον Ντεμεπλέ στα δεξιά της περιοχής και ο 20χρονος Γάλλος με μοναδικό αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και στα δίχτυα του Ουλράιχ για το 2-3. Η Μπορούσια είχε σε καλή μέρα τον Μπούρκι και έτσι οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cDw5uRgXgcg

 

Ήταν μια τεράστια πρόκριση για τη Ντόρτμουντ που πανηγυρίστηκε σαν 10 Champions League. Φάνηκε χθες πάσο της έλειπε τόσο καιρό ο Ρόις και πόσο φονικό τρίδυμο φτιάχνει με τους δυο άλλους σκόρερ του παιχνιδιού. Για τη Μπάγερν που έκανε κοιλιά στο χειρότερο σημείο της σεζόν, φάνηκε πόσο λείπει ο τραυματίας Νόιερ. Στις 27 Μαΐου η Ντόρτμουντ θα πάει στο Βερολίνο για 4ο σερί τελικό και επιτέλους πρέπει να τον κερδίσει. Απέναντι της, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που απέκλεισε προχθές τη Γκλάντμπαχ στα πέναλτι.