Ξανά δράση στο Champions League, σε δύο δόσεις, με τους πρώτους τέσσερις αγώνες, σήμερα και αύριο, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα ματς θα διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα.

Από τα πρώτα παιχνίδια ξεχωρίζει η μεγάλη μονομαχία μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες συναντώνται για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία στα νοκ άουτ. Η «Μπάρτσα» είχε αποκλείσει την Παρί δύο φορές στα προημιτελικά, το 2013 και το 2015, παίρνοντας ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στην ίδια φάση το 1995. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και το 1997 στον τελικό του Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ (1-0).

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα παραταχθεί με δύο σημαντικές απουσίες, αυτές του τραυματία Τιάγκο Σίλβα και του τιμωρημένου Τιάγκο Μότα. Ο 21χρονος Πρέσνελ Κιμπέμπε αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Champions League στο κέντρο της άμυνας αντί του Βραζιλιάνου στόπερ.

Προβλήματα έχει όμως και η Μπαρτσελόνα, καθώς λαβωμένοι είναι οι Αρντά Τουράν, Χαβιέρ Μασεράνο και Αλέις Βιδάλ, με τον τελευταίο να χάνει το υπόλοιπο της περιόδου. Τέλος, ιδιαίτερο «ελληνικό» ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα των Παπασταθόπουλου με Μήτρογλου και Σάμαρη, καθώς Ντόρτμουντ και Μπενφίκα θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης στο άλλο παιχνίδι της ημέρας

Αναλυτικά τα παιχνίδια σήμερα και αύριο  έχουν ως εξής (με ώρα έναρξης στις 21:45):

ΤΡΙΤΗ:

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα

Μπενφίκα-Ντόρτμουντ

ΤΕΤΑΡΤΗ:

Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι

Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ