Στον 1ο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, αυτόν που διεξήχθη την Παρασκευή (3/3) στο επί κοντώ ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν αντάξιος των προσδοκιών και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ. Συνέχεια στα μετάλλια έδωσε σήμερα (4/3) η Βούλα Παπαχρήστου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στη 2η ημέρα του 34ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ένας σπουδαίος αγώνας έγινε στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Έπειτα από μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε έξι αθλητές ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο αθλητής του Δ. Κυτέα και του Πανελληνίου Γ.Σ., ξεκινώντας και περνώντας με τη δεύτερη τα 5,35μ., συνέχισε χωρίς αποτυχία στα 5,50 μ., στα 5,60 μ. και στα 5,70 μ.

Στα 5,75 μ. έχασε την προσπάθεια και άφησε το ύψος για να πάει στα 5,80 μ., όπου έχασε την πρώτη, αλλά στην επόμενη προσπάθειά του, που ευτυχώς δεν ήταν και η τελευταία του, τα κατάφερε.

Χάλκινη η Παπαχρήστου
Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14,24 μ. να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Μάλιστα, η Παπαχρήστου είχε πάρει την τρίτη θέση και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2016, οπότε το αποψινό της μετάλλιο πιστοποιεί την καλή της κατάσταση.

Αυτό ήταν το 28ο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.