Ολοκληρώθηκε χθες στο Cardiff ο δεύτερος γύρος του τουρνουά Snooker: Coral Welsh Open, ο οποίος μας επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις, καθώς πολλά ονόματα από τη 16άδα των ελίτ, έμειναν εκτός τουρνουά.

Ο δεύτερος γύρος του τουρνουά ήταν αρκετά θεαματικός και πρόσφερε ωραίους αγώνες, ανατροπές και αρκετές εκπλήξεις, καθώς αρκετοί ήταν οι παίχτες από τη 16άδα των ελίτ που αποκλείστηκαν. Αυτοί ήταν: ο Shaun Murphy, ο Liang Wenbo, ο Neil Robertson, o Marco Fu και o υπερασπιστής του τίτλου Ronnie O’Sullivan, ενώ αρκετοί νέοι παίχτες σημείωσαν εντυπωσιακές νίκες. Ας δούμε τι συνέβη στα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ronnie O’Sullivan V Mark Davis

Μία από τις μεγάλες ανατροπές της ημέρας έκανε ο Mark Davis στον αγώνα του με τον Ronnie O’Sullivan, καθώς ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3 – 0, κατάφερε και κέρδισε με σκορ 4 – 3.

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ronnie O’Sullivan, ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να κατακτήσει το Welsh Open για 5η φορά στην καριέρα του, αλλά μετά το 3ο frame έκανε πολλά λάθη για το επίπεδό του και έδωσε την ευκαιρία στον Davis να πετύχει μια πολλή μεγάλη νίκη. O «Rocket» ξεκίνησε πολύ δυνατά και έκανε γρήγορα το σκορ 3 – 0, κάνοντας και breaks 97 και 74 πόντων. Ο Davis έκανε την αντεπίθεσή του στο 4ο frame και με μείωσε σε 3 – 1, κάνοντας και ένα break 65 πόντων.

Ο O’Sullivan είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα στο 6ο frame, αλλά έχασε την τελευταία πράσινη στη μεσαία τρύπα και ο Davis το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 3 – 2. Μετά από αυτό συνέχισε σε πολύ καλό ρυθμό και με breaks 81 και 64 πόντων, πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Μετά τον αγώνα  δήλωσε: «Όταν ήμουν πίσω στο σκορ με 3 – 0, τα πράγματα δεν έδειχναν καλά. Απλά κρατήθηκα στο παιχνίδι και έλπιζα για το καλύτερο. Πρέπει να προσπαθείς ενάντια στον καθένα, ακόμα και στον Ronnie. Ξέρω πώς να κερδίσω αγώνες αν παίζω το παιχνίδι μου».

Δείτε εδώ τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=MeS2moE-0hM

Josh Boileau V Shaun Murphy

Ένας ακόμη παίχτης της 16άδας των ελίτ που έμεινε εκτός συνέχειας ήταν ο Shaun Murphy, καθώς ηττήθηκε από τον 21χρονο Josh Boileau, με σκορ 4 – 2. Ο Boileau αποφάσισε να παίξει snooker, όταν στα 10 του είδε τον Shaun Murphy να κερδίζει τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 2005.

Ο νεαρός ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα με 3 frames. Ο Murphy μείωσε σε 3 – 2, κάνοντας και ένα break 71 πόντων στο 4ο frame, αλλά ήταν αργά για κάτι περισσότερο και ο Boileau τελείωσε τον αγώνα στο 6ο frame, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του μέχρι τώρα.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Το να παίξω με τον Shaun σε ένα μεγάλο τουρνουά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτή τη νίκη θα τη θυμάμαι για πάντα. Ξεκίνησα να παίζω snooker, όταν παρακολούθησα τον τελικό του Shaun με τον Matthew Stevens, στο παγκόσμιο του 2005. Ήμουν 10 χρόνων τότε. Έπαιζα μπιλιάρδο, αλλά δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να παίξω Snooker. Τώρα που κατάφερα και κέρδισα τον Shaun, νιώθω πως μπορώ να αντιμετωπίσω τον καθένα. Τον Ronnie, τον Mark Selby, θέλω να παίξω με όλους και να δω το τι μπορώ να κάνω. Πρέπει να τελειώνω καλύτερα τα  frames. Βάζω 50 με 60 πόντους, αλλά μετά χάνω την συγκέντρωσή μου. Δεν επιτρέπετε αυτό αν θες να κερδίσεις τους καλύτερους. Πρέπει να σιγουρεύω καλύτερα ένα frame».

Neil Robertson V Lee Walker

Ένα μεγάλο ντέρμπι ήταν ο αγώνας του Lee Walker με τον Neil Robertson, με τον Ουαλό να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να κερδίζει με σκορ 4 – 3. Ο Robertson ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα με 3 – 1, κάνοντας και δύο century breaks, 133 και 143 πόντων, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο τουρνουά μέχρι τώρα.

Όμως ο Walker έκανε την αντεπίθεσή του και αφού πήρε το 5ο frame και ισοφάρισε στην τελευταία μαύρη στο 6ο, τελείωσε τον αγώνα με στιλ, κάνοντας ένα century break 130 πόντων, για να βρεθεί σε φάση των  32 μεγάλου τουρνουά, 20 χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Δείτε εδώ τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=qF9vbNsgl3g

Jackson Page V John Astley

Ο 15χρονος Jackson Page συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του στο πρώτο μεγάλο τουρνουά κατάταξης που παίρνει μέρος, καθώς επικράτησε με σκορ 4 – 3 του John Astley. Ο Page  παίρνει μέρος στο τουρνουά μέσο wild card, καθώς κέρδισε το World Championship Under 18. Και ο νεαρός έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε, καθώς έχει ήδη αποκλείσει δύο επαγγελματίες παίχτες.

Ο Astley άνοιξε το σκορ στον αγώνα, αλλά ο Page πήρε 3 frames στη σειρά για να κάνει το σκορ 3 – 1. Το νούμερο 78 στον κόσμο κατάφερε και ισοφάρισε σε 3 – 3, αλλά ο Page με μικρά breaks 30 και 42 πόντων, κατάφερε και πήρε την νίκη στο 7ο frame και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά. Μαζί εξασφάλισε και 3.500 £ για τη συμμετοχή του στον τρίτο γύρο.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Νιώθω απίστευτα. Έπαιξα πολύ καλά σήμερα. Έκανα και ένα καλό break στο τέλος για να κερδίσω. Έμεινα συγκεντρωμένος στο τραπέζι και έβαλα πολλές μπάλες. Τώρα θα παίξω με τον Judd και αυτό είναι φανταστικό. Όταν ήμουν μικρότερος είχα πάει με τον πατέρα μου να δούμε ένα τουρνουά και τότε έπαιζε ο Judd με τον Ronnie. Τότε ο πατέρας μου μου είπε, πως μια μέρα θα βρίσκομαι εγώ στη θέση τους. Όσο παίζω καλά πιστεύω πως μπορώ να πετύχω πράγματα. Στον πρώτο γύρο ήμουν αρκετά νευρικός, αλλά τώρα που πέρασα και το δεύτερο αρχίζω να ηρεμώ. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω καλά».

Σε άλλους αγώνες ο Judd Trump επικράτησε του Alex Borg με σκορ 4 – 2. Ο Michael White πέτυχε μεγάλη νίκη, καθώς απέκλεισε τον Liang Wenbo, με σκορ 4 – 3. Ο Mark Selby, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2 – 1, κατάφερε και κέρδισε τον Mike Dunn με 4 – 2, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Βραζιλιάνος Igor Figueiredo του Anthony McGill. Ο Ιρανός Hossein Vafaei με cenuturies 103 και 118 πόντων επικράτησε του Chris Keogan με 4 – 2, ενώ ο Stuart Bingham και ο Barry Hawkins πέρασαν άνετα στην επόμενη φάση, κερδίζοντας τους Rory McLeod και Tian Pengfei αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου εδώ. 

Οι αγώνες του τρίτου γύρου διεξάγονται σήμερα 16/2. Τα ζευγάρια είναι:

Mark Davis V Fergal O’Brien
Jimmy Robertson V Scott Donaldson
Zhou Yuelong V Ross Muir
Graeme Dott V Lee Walker
Judd Trump V Jackson Page
Allister Carter V Hossein Vafaei Ayouri
Thepchaiya Un-Nooh V Barry Hawkins
Anthony Hamilton V Craig Steadman
Stuart Bingham V Ian Burns
Michael White V Robbie Williams
Dominic Dale V Igor Figueiredo
Stuart Carrington V Robin Hull
Josh Boileau V Robert Milkins
Mark Allen V Mei Xi Wen
Kurt Maflin V Mitchell Mann
Yan Bingtao V Mark Selby

Δείτε εδώ τον αγώνα του Liang Wenbo με τον Michael White:

https://www.youtube.com/watch?v=T3rE9FSoPvo

Πηγή βίντεο: Snooker 4All