Η σειρά «The Witcher» και ειδικά το «The Witcher 3» είναι ένα από τα κορυφαία RPG όλων των εποχών. Ένα από τα πολλά καλά στοιχεία του τίτλου ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα minigames που έχουμε δει ποτέ, το gwent, ένα παιχνίδι με συλλεκτικές κάρτες. Μάλιστα το «κόλλημα» που έφαγαν πολλοί παίχτες με το gwent, οδήγησαν την CD Projekt  να δημιουργήσει ένα αυτόνομο παιχνίδι, το οποίο είναι δωρεάν, βασισμένο στο minigame της.

Το «Gwent: The Witcher Card Game» αν και βασίζεται στο gwent που μάθαμε να παίζουμε μαζί με τον Geralt στο The Witcher 3, έρχεται με κάποιες διαφορές. Κάθε κάρτα έχει το δικό της ήχο όταν παίζεται, ενώ οι ήρωες και οι σημαντικοί χαρακτήρες διαθέτουν και τα δικά τους animation.

Οι ήρωες και οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στις κάρτες είναι γνωστοί σε όσους έχουν ασχοληθεί με το franchise του Witcher. Το «Gwent: The Witcher Card Game» διαθέτει τα 5 factions που γνωρίσαμε στο The Witcher 3. Αυτά είναι τα: Northern Realms, Skellige, Northern Realms, Skellige και Monsters. Αυτή τη στιγμή o τίτλος βρίσκεται σε close beta και λογικά αν το παιχνίδι έχει απήχηση στον κόσμο, θα προστεθούν και άλλα factions μετά την κυκλοφορία του.

Κάθε faction έχει το δικό του τρόπο παιχνιδιού και αρχηγό με κάποια ξεχωριστή ικανότητα, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται μία φορά σε κάθε παρτίδα. Η παρτίδα αποτελείται από τρεις γύρους, με νικητή όποιον καταφέρει πρώτος να κερδίσει δύο φορές. Για όσους ασχολήθηκαν με το gwent στο Witcher 3, θα παρατηρήσουν πως οι developers έχουν αλλάξει ορισμένες δυνάμεις και κάρτες οι οποίες ενδεχομένως να θεωρούνταν πολύ ισχυρές σε περιβάλλον multiplayer.

Ένα παράδειγμα είναι πως οι healers των Northern Kingdoms δεν επαναφέρουν πια μια κάρτα επιλογής του παίκτη από το νεκροταφείο, αλλά μια τυχαία μονάδα. Η ειδική ικανότητα του ίδιου faction επίσης, που ήταν το τράβηγμα μιας επιπλέον κάρτας σε περίπτωση νίκης σε ένα γύρο, έχει πλέον αλλάξει.

Ο τίτλος βρίσκεται ακόμα σε φάση closed beta και το single player μέρος του δεν είναι ακόμα διαθέσιμο. Όμως την πρώτη γεύση που έχουμε από το multiplayer κομμάτι του, το παιχνίδι είναι αρκετά ενδιαφέρον. Περισσότερα θα μάθουμε όταν το Gwent θα μπει σε φάση open beta.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του τίτλου:

https://www.playgwent.com/en/

Δείτε εδώ το trailer του παιχνιδιού: