Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να διαλαλεί δημόσια ότι δεν θα γίνει αποδεκτό «ούτε ένα ευρώ επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας», ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί  μετέφερε στην Αθήνα την πρόθεση των θεσμών να ξανακάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση, εφόσον η κυβέρνηση  ρίξει νερό στο κρασί και αποδεχθεί τις απαιτήσεις τους.

Οι «απαιτήσεις» αυτές μεταφράζονται σε πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Το σύνθημά του είναι να μη χαθεί η ευκαιρία  για μια «κατ΄ αρχήν» συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Στις συναντήσεις τους με το Γάλλο επίτροπο τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του μετέφεραν το μήνυμα: «Φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα» και ότι «συζητούμε για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας».

«Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας» απάντησε ο Πιέρ Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας».

Νωρίτερα ο Πιέρ Μοσκοβισί παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Πριν  από λίγο αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου.