Ο Μανέ με δύο γρήγορα γκολ έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ επί της Τότεναμ. Θέμα χρόνου πια η στέψη της Τσέλσι. Εύκολα τρίποντα για Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γ.

Tην πρώτη νίκη για το 2017 πέτυχε στα μέσα Φεβρουαρίου η Λίβερπουλ. Η οξυδέρκεια των μεσοεπιθετικών της και η αφλογιστία της Τότεναμ αποτέλεσαν τα αίτια της άνετης επικράτησης. Στο 16′ κλέψιμο στη σέντρα, φοβερή κάθετη πάσα του Βαϊνάλντουμ στον Μανέ που έμεινε όρθιος και ευστόχησε μπροστά απ΄τον Γιορίς. Δύο λεπτά μετά, ο Μανέ έκλεψε απ΄τον ανύποπτο Αλντερβάιρελντ, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Λαλάνα. Ο Άγγλος σούταρε, ο Γιορίς έπιασε και αυτό και το ριμπάουντ του Φιρμίνιο, αλλά όχι και το τρίτο του Σενεγαλέζου Μανέ για το 2-0.

Τα χαϊλάιτ του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=bPljFcPtO80

Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε με τη Λίβερπουλ να κυριαρχεί. Η Τότεναμ φανερά απογοητευμένη δεν έφτασε ποτέ κοντά στο γκολ. Πολύ αργά θυμήθηκε η Λίβερπουλ ότι πρέπει να κάνει νίκες για να πάρει τον τίτλο. Η Τσέλσι με 59 βαθμούς είναι στο +10 με αγώνα λιγότερο. Απ΄την άλλη, οι «πετεινοί» με 50 έχασαν ουσιαστικά και αυτοί τις ελπίδες τους. Έχουν χάσει μάλιστα σε όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας.

Υπο ελαφρά χιονόπτωση στο Λονδίνο η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Χαλ. Στο 34′ ο Γιακούποβιτς έπιασε το σουτ του Γκιμπς, αλλά ο Σάντσεζ σκόραρε εξ επαφής με το χέρι του. Ο διαιτητής δεν το είδε και 0-1. Οι «τίγρεις» δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους όσο μπορούσαν, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια απ΄την πρωτεύουσα. Ο Σάντσεζ με πέναλτι στο 93′ έγραψε το 2-0 και έφτασε τα 17 γκολ στην 1η θέση των σκόρερ. Στους 50 πόντους μαζί με την Τότεναμ οι «κανονιέρηδες».

Στο Ολντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ νίκησε πολύ άνετα τη Γουότφορντ. Προσέφερε άπλετο θέαμα με εντυπωσιακές ευκαιρίες. Το πρώτο τέρμα πέτυχε ο Μάτα στο 32′ παίζοντας τριγωνάκι με Μιχιταριάν και Βαλένσια. Στο 60′ με έξυπνο κοντινό σουτ ο Μαρτιάλ το 2-0 για τους «μπέμπηδες» που καραδοκούν στην 5η θέση, ένα πόντο πίσω απ΄τη Λίβερπουλ.

Τα γκολ:

https://www.youtube.com/watch?v=K6-M84fLj4U

Υπόλοιπα αποτελέσματα

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ 0-4
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 2-2
ΣΤΟΟΥΚ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 1-0
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΕΒΕΡΤΟΝ 0-0

Σήμερα: ΜΠΑΡΝΛΕΪ – ΤΣΕΛΣΙ και ΣΟΥΟΝΣΙ – ΛΕΣΤΕΡ
Αύριο: ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα ΑΓ. Διαφορά τ. Πόντοι
1    Chelsea 24     +34         59
2    Tottenham 25 +28         50
3    Arsenal 25      +26        50
4    Liverpool 25   +24         49
5    Man City 24   +20         49
6    Man Utd 25   +17         48