Σε ένα παιχνίδι με αστείρευτο ρυθμό η Μονακό επιβλήθηκε με 2-3 μέσα στο Ντόρτμουντ. Η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα του γηπέδου έκανε άπαντες να ξεχάσουν τη  βομβιστική επίθεση.

Στο ολόγιομο Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ 85.000 θεατές ανάμεικτοι των δυο ομάδων και αγκαλιασμένοι απάντησαν στον τρόμο με αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Μονακό και Ντόρτμουντ μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό. Πετάνε φωτιές στην επίθεση και μπάζουν νερά στην άμυνα. Οι Μονεγάσκοι ξεκίνησαν με θράσος και ανταμείφθηκα χάρη και στις αστοχίες των Ιταλών διαιτητών. Στο 17′ ο Παπασταθόπουλος τράβηξε παρατεταμένα τον Εμπαπέ ξεκινώντας καθαρά εκτός περιοχής. Ο Ορσάτο διέταξε λανθασμένα να εκτελεστεί πέναλτι. Ο Φαμπίνιο το έριξε έξω στα δεξιά του Μπούρκι και έτσι έχασε το 1ο απ´ τα σχεδόν 15 πέναλτι που έχει εκτελέσει με τη Μονακό.

Δυο λεπτά μετα σε αντεπίθεση ο Λεμάρ έβγαλε ασίστ απο αριστερά στον Εμπαπέ που σκόραρε από θέση οφσάιντ που δεν σημειώθηκε απ´τον επόπτη και 0-1 . Είναι επείγον πια να χρησιμοποιηθεί το instant replay και στο ποδόσφαιρο.

Στο 35′ σέντρα του Ράτζι από δεξιά και ο Μπέντερ με κεφάλια καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πίεσαν και έσωσαν ένα εξαντλητικό επιθετικό ρυθμό που ταίριαζε γάντι στις πολεμικές τυμπανοκρουσίες των οπαδών της Μπορούσια. Στο 57′ ο Ομπαμεγιάνγκ έβγαλε μόνο του τον Καγκάβα, πέφτοντας με τακουνιά. Ο Ιάπωνας έβγαλε ασίστ στον Ντεμπελέ  που έγραψε εξ´ επαφής το 1-2.

Η πίεση συνεχίστηκε ομως η Μονακό άντεξε και στο 75′ άγγιξε το γκολ με το Φαλκάο να αστοχεί σε κενή εστία. Τελικά σε νέα αντεπίθεση στο 79′ ο Εμπαπέ νίκησε το Μπούρκι με δεξί πλασέ για το 1-3 φτάνοντας τα 4 γκολ σε 3 συμμετοχές. Η Ντόρτμουντ μείωσε και πάλι με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Καγκάβα στο 84′ για το τελικό 2-3.

Η Μονακό έπιασε και πάλι το μέσο όρο τερμάτων της αλλά το προβάδισμα της είναι μικρότερο από όσο δείχνει λόγω της δεινότητας της Ντόρτμουντ αν βρεθεί σε καλή  μέρα και με καλύτερη ψυχολογία δεδομένων και τον δυσάρεστων γεγονότων της Τρίτης.

 

Τα Χαϊλάιτ:

https://www.youtube.com/watch?v=_84YHGoOIEI