Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης με την επίκαιρη ερώτησή του και ανέπτυξε τι πέτυχε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Κατά πρώτο λόγο οι εταίροι δέχθηκαν πως νέα μέτρα λιτότητας δεν αντέχει η χώρα και για πρώτη φορά θα υπάρχει ισορροπία κόφτη-δότη προς τους πολίτες και αναγνωρίστηκαν οι επιτυχίες της τελευταίας διετίας.

Υπογράμμισε πως αξίζουν τα εύσημα στην διαπραγματευτική ομάδα και επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο. Τη χαρακτήρισε αντιπατριωτική και αναρωτήθηκε γιατί κρύβεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μήπως γιατί είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο;

Ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα κινείται στο σωστό δρόμο, «δεν θριαμβολογούμε αλλά οδηγούμε προς την κανονικότητα και τις εργασιακές σχέσεις. Κάθε πλεόνασμα πάνω από 3,5% θα διοχετεύεται προς ανακούφιση των πολιτών».

Επίσης σημαντικό για τον πρωθυπουργό είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με το ποσό των 3 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Βασίλης Λεβέντης: Αλχημιστής ο Αλέξης 

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λεβέντης αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των «μέτρων-αντιμέτρων», τη χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η απορία του είναι «αν κόψεις έναν μισθό -γιατί τόσο θα κοπεί από τον χαμηλοεισοδηματία με την πτώση του αφορολόγητου- κι αυτός δεν έχει σπίτι, για να πληρώσει μειωμένο τον ΕΝΦΙΑ και δεν μπορεί να αγοράσει και καταναλωτικά αγαθά, ώστε να επωφεληθεί της μείωσης του ΦΠΑ, από πού θα επιστρέψουν τα χρήματα από τις απώλειες;» και κατέληξε: «Άρα, εκείνοι που χάνουν είναι τα χαμηλά και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Και γιατί θα πάρουμε μέτρα, αφού θα τα εισπράξουμε και πάλι μετά; Τι αλχημεία είναι αυτή;».