Μετά την επιτυχή ψήφιση της πρότασης για την εξεταστική στην Υγεία με 187 ΝΑΙ και 71 ΟΧΙ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για πλήρη ανατροπή και νέα εκλογική νίκη σε ενδεχόμενες εκλογές. Αυτό το μήνυμα πέρασε στο σημερινό πρωινό κυβερνητικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί πωε η πρόταση της ΝΔ για επέκταση της επιτροπής μέχρι το 2016, δεν πέρασε με 151 ψήφους ΚΑΤΑ 107 ΥΠΕΡ και 21 ΠΑΡΩΝ.

Όπως εκτιμά ο πρωθυπουργός «η ΝΔ βρίσκεται στα σχοινιά και έχουμε την ευκαιρία να εκτινάξουμε το ελατήριο της ανάπτυξης με κατάλληλες κινήσεις.Αν πετύχουμε αυτό ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή μας στην εξουσία την επόμενη τετραετία».

Οι όροι του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά με το lock out, τις απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις δημιούργησαν καθυστέρηση στην συμφωνία και αναφέρθηκε στην στήριξη των χωρών μελών στη Σύνοδο της Ρώμης για μια ομοιομορφία εργασιακών δικαιωμάτων.

Εξήγησε πως αν πετύχουμε το στόχο του 3,5% δεν θα υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση. Πρόσθεσε πως τα εργασιακά θα συζητηθούν το Σεπτέμβριο του 2018 και η ΔΕΗ δεν θα πουλήσει τα φιλέτα της.

Το κλειδί στην τελική ευθεία της συμφωνίας είναι να πατήσουμε γκάζι στις επενδύσεις.

Τι πρέπει να γίνει

• Να δουλέψει το εργαλείο ΕΣΠΑ.

• Να στηριχθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

• Να διατηρηθεί η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

•Να καθαρίσουμε το χώρο της Υγείας και της Παιδείας

Ταυτόχρονα να ετοιμαστούν οι αλλάγές στο Σύνταγμα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση(νομοσχέδιο Σκουρλέτη).