Tης Ζωής Τόλη

«Συνοικία ασμάτων», μια μουσική, ποιοτική και συγκροτημένη παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στο Votanikos Plus, με καλεσμένους τους Γιάννη  Μπέζο και Ταξιάρχη Χάνο.

Μαζί τους τέσσερις καλλίφωνοι αγαπημένοι τραγουδιστές, η Δήμητρα Σταθοπούλου, ο Άγγελος Ανδριανός, η Μαίρη Δούτση και ο Ανδρέας Λάφης. Ο έμπειρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης διευθύνει την ορχήστρα οχτώ μουσικών, διακεκριμένων για την δεξιοτεχνία τους.

Καλλιτεχνικό προϊόν, ευχάριστο, χιουμοριστικό, ξεσηκώνει το κοινό, με το μπρίο, το πάθος και το ρυθμό του, μια μουσική παραγωγή με δομή, διανθισμένη με στοιχεία πρόζας, ταξιδεύει το κοινό σε άλλες εποχές και όχι μόνο. Ένα πρόγραμμα που «κινείται» σε πλαίσιο ψυχαγωγίας, με επιλογή κλασσικών ελληνικών τραγουδιών, από το Σογιούλ μέχρι τον Καλδάρα.

Σε ένα ευρύχωρο και αξιοπρεπή χώρο, η δουλειά που εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, σκορπά το κέφι, τον ενθουσιασμό, και θεμελιώνει την επαφή με σκηνές του «τότε», κάνοντας μια αξιοπρόσεκτη αναδρομή στην ιστορία της μουσικής. Μέσα από τα τραγούδια αναδεικνύονται κοινωνικά δρώμενα με τους «θησαυρούς» τους , χαρακτηριστικά μιας περιόδου, πολύβουης, πληθωρικής και αρκετά ταραγμένης.

Το θέαμα ελκυστικό και κόσμιο, χωρίς ακρότητες και περιττά στολίδια, βοηθά στον τονισμό του μουσικού σύμπαντος. Ένα μουσικό σύμπαν με πρωταγωνιστές τα τραγούδια των Σογιούλ, Γούναρη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Παπαϊωάννου και Καλδάρα. Τα σόλο των τραγουδιστών, τα ντουέτα και οι συλλογικές φωνητικές «συνευρέσεις», η ανεμελιά, η έξω καρδιά «πράξη» στο παλκοσένικο, γεμίζουν την ατμόσφαιρα με την φωτεινότητα και την πολυεδρικότητα του συναισθήματος.

Με προεξάρχοντες τους Ι. Μιχαηλίδη, Γ. Μπέζο και Τ. Χάνο, το πρόγραμμα απογειώνεται.
Μια δουλειά, προσεγμένη, πλήρης, με αισθητική, και ευέλικτη σκηνοθεσία που παραπέμπει σε παλιά σχήματα διασκέδασης με ελληνικό ύφος και περιεχόμενο.

Επιτυχίες με ανεξίτηλο χαρακτήρα που μιλάνε για έρωτα, αγάπη, φιλία, χωρισμό, κοινωνική δικαιοσύνη και αποξένωση. Με εφαλτήριο το τραγούδι, παρεμβαίνουν χορευτικά σκετσάκια, αστεϊσμοί ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο πάλκο, αυτοσχεδιασμοί και αλληλοπειράγματα που μεταδίδουν προσήνεια και οικειότητα, μετατρέποντας την αίθουσα σε τόπο ιδιαίτερα φιλικό.

«Συνοικία ασμάτων», μία εύηχη γειτονιά που «μιλάει» με την υπέροχη μουσική και τα διαχρονικά, κλασικά της τραγούδια και που αγγίζει τη γκάμα όλων των ηλικιών.