{{Μετά τα ποικίλα σχόλια που απέσπασε το άρθρο του για τη Συμφωνία του Ελσίνκι, ο Κώστας Σημίτης με διευκρινιστική δήλωσή του «αδειάζει» «Τα Νέα» σχολιάζοντας ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τού αποδίδει χαρακτηρισμούς που ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του διαχωρίζει τη θέση του από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου: «Καταπέλτης ο Κώστας Σημίτης για τα ελληνοτουρκικά: Για όλα φταίει ο Καραμανλής». Και επισημαίνει ότι το άρθρο του φέρει τον τίτλο «Μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε».

«Προσωπικοί χαρακτηρισμοί για πολιτικούς, όπως εκείνος που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, μου ήταν πάντα ξένοι» υπογραμμίζει ο Κ. Σημίτης.}}

#ΑΠΟ efsyn.gr αυτά, για να σημειώσω δυο πράγματα.

-Το ένα η τσιμουδιά ΣΥΡΙΖΑ και φερέφωνων για τον εμετό Πολάκη κατά Σημίτη με αφορμή το αναφερόμενο άρθρο.

-Και το δεύτερο η “μοναξιά” του “Κινέζ(ικ)ου… ορφανού”!

ΣΕ ΣΧΕΣΗ με τους κυρίαρχους, εδώ και 70 χρόνια, στο Ελλαδιστάν “ισμούς” τοποθετώ την ορφάνια. Ήτοι τον Καραμανλισμό και τον Παπανδρεϊσμό.

ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ μήδισαν προς κάθε λαϊκισμό, ακόμα και τον πιο αισχρό των Τσίπρα-Καμμένου, ποτέ όμως προς το Σημιτικό εκσυγχρονισμό-τον όποιο τέλος πάντων σηματοδότησε η περίοδος 1996-2003. Αυτόν ούτε να τον ακούσουν.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αλληλέγγυος-διακριτικά όμως-στην εποχή που, με τα όποια λάθη της, εξελισσόταν η απόπειρα Σημίτη, ήταν ο πατήρ Μητσοτάκης.

ΑΝ ΑΥΤΟ είναι σχετικό ή άσχετο δεν ξέρω. Πάντως με τον υιό Μητσοτάκη έχουμε την τελευταία ίσως ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τους δυο προαναφερθέντες επιχώριους “ισμούς” .

ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ,φυσικά δεν απορρίπτω παρισάνοντας τον μετά Χριστόν προφήτη-στην εποχή τους πρόσφεραν χωρίς άλλο. Θεωρώ όμως πως εμμένοντας στο αναμάσημά τους μένουμε καθηλωμένοι.

ΚΑΤΙ σαν γέροι σε αμαξίδια δηλαδή. Που, περιμένοντας κάποιον Τσίπρα να τους… ελεήσει, δεν αφουγκράζονται καλά τον καλπασμό του… άλογου Ερτνογάν που απειλεί να τους καταπατήσει.

ΥΓ. Τροφή για περαιτέρω αναστοχασμό όσον αφορά τον “ορφανό”: Φαντάσου, με τα σημερινά δεδομένα, την Κύπρο εκτός ΕΕ.