Τον Μάιο του 2018 η Ελλάδα έζησε πρωτόγνωρες στιγμές, με τη μεγάλη καθίζηση σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης απέναντι από τον σταθμό Ηλεκτρικού Ταύρου. Στην ασυνήθιστα μεγάλη τρύπα που άνοιξε στην άσφαλτο και αποκάλυψε τον μπαζωμένο ποτμό Ιλισσό, έπεσαν τρία αυτοκίνητα και υπέστησαν  ζημιές.

Τα αυτοκίνητα ανασύρθηκαν με γερανό και εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια που έχουν περάσει από το γεγονός, το πρόβλημα παραμένει στην ουσία άλυτο. Οι δημότες μας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την αντιμετώπιση που είχαν παρά τα πολλαπλά διαβήματα.

Σε συνομιλία που είχαμε με υποψήφια δημοτική σύμβουλο του νυν δημάρχου και αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Κάρναβου υπήρξε έντονη δυσφορία για την αργοπορία της αντίδρασης της πολιτείας.

Μας εξήγησε πως έχει πέσει η κοίτη του ποταμού και αχρηστεύθηκε το πάρκινγκ.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι πως δεν έχει την αρμοδιότητα αλλά είναι της Περιφέρειας Αττικής και του κ. Πατούλη.

Παρά τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το θέμα. Το πάρκινγκ είναι σφραγισμένο και ανενεργό γεγονός που προκαλεί έμφραγμα στην περιοχή με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Οι πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Ηλεκτρικό Ταύρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Μάλιστα ζητούν να πιέσει ο δήμαρχος για την επίλυση και προτιμούν ακόμα και να πληρώσουν ένα αντίτιμο χρήσης για να έχουν το υπαίθριο πάρκινγκ σε λειτουργία.

Οι γείτονες είναι έξαλλοι γιατί τώρα το καλοκαίρι τα νερά λιμνάζουν, μυρίζουν άσχημα και δημιουργείται μια εστία μόλυνσης.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε. Πέρα από τα έργα βιτρίνας η επικέντρωση στη βελτίωση της καθημερινότητας επιβάλλεται να είναι αυτοσκοπός κάθε δημάρχου.