Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έβγαλαν όλο το πάθος τους για να πάρουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0), που κρίθηκε στον τσαμπουκά.

Κάποτε, ναι, ίσως να ήταν ντέρμπι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όμως του 2017 μόνο παιχνίδι «αιωνίων» δεν ήταν που να θύμιζε ντέρμπι. 90 και κάτι λεπτά έβλεπες μία ομάδα να παίζει απλά με πάθος και την άλλη να παίζει… γιούργια!

Η ΑΕΚ έβγαζε φωτιές σε κάθε διεκδικούμενη φάση, καθώς οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και συνήθως κέρδιζαν τις μονομαχίες. Μπορεί να μην ήταν σαρωτικά ανώτεροι, μπορεί να μην απείλησαν τον Ολυμπιακό με συντριβή, δεν κινδύνευσαν, ωστόσο, από τον πρωταθλητή.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο ΟΑΚΑ σαν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Κι ας έχασε με 1-0 (34′) έπειτα από το φάουλ του Αϊντάρεβιτς, από μία… στραβοκεφαλιά. Και το «Χ» να έπαιρνε, η εικόνα του δεν θα άλλαζε. Θα ήταν χάλια και πάλι.

Το γεγονός τώρα ότι αυτός ο Ολυμπιακός παίρνει περίπατο και το φετινό πρωτάθλημα, μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει λιγότερο τους Πειραιώτες και περισσότερο όλους τους υπόλοιπους. Ακόμη και τους ΑΕΚτζήδες, που απόψε το βράδυ θα πανηγυρίσουν επειδή νίκησαν (αυτόν) τον Ολυμπιακό με 1-0 χάρη σε μια καραμπόλα.