Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε  μια μεγάλη, μία τεράστια, μία τρομερή νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (70-68), με ηγέτη τον Νίκο Παπά!

 

Ο Νίκος Παππάς έστειλε…αδιάβαστους τους επικριτές του και υπέγραψε τον θριάμβο του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Φενέρμπαχτσε με 70-68. Ο διεθνής γκάρντ ήταν εκείνος που γύρισε το παιχνίδι με την Φενέρ. Στη Μόσχα έζησε τη χειρότερη ευρωπαϊκή βραδιά της καριέρας του, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Νίκος Παππάς διέλυσε με ένα εκπληκτικό κρεσέντο τη Φενέρμπαχτσε, σκόραρε 24 πόντους, έβαλε και το μεγάλο τρίποντο για το τελικό 70-68, πριν ξεσπάσει σε άγριους πανηγυρισμούς και απευθυνθεί σε συγκεκριμένο σημείο του ΟΑΚΑ με χειρονομίες και “γαλλικά”.

Είναι προφανές πως ο διεθνής αθλητής αισθάνεται πίεση μετά από όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα (επεισόδιο με τον Σκουρτόπουλο, διαδοχικά post στο Instagram, ανακοινώσεις από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ), όμως ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε την πραγματικά “ΜΑΓΙΚΗ” του βραδιά, δεν ήταν ο κατάλληλος για μια τέτοια εορταστική περίσταση.

 

Αγωνιστικά, οι παίκτες του Πασκουάλ δυσκολευτηκαν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στην επίθεση, αλλά κατάφερνα να παίξουν άμυνα από… άλλον πλανήτη στο δεύτερο μέρος, χάρη στην οποία έμειναν όρθιοι, μέχρι να έρθει το ρεσιτάλ του 27χρονου άσου.

Άξιοι συμπαραστάτες του τρομερού Νίκου Παπά ήταν ο Καλάθης 12 π. με 6 ασίστ και πάντα… μέσα σε όλα. Χαμηλά στο σκοράρισμα ο Σίνγκλετον (με 6π.), αλλά μάζεψε 8 ριμπάουντ και ήταν πραγματικός κέρβερος στην άμυνα, στο δεύτερο 20λεπτο. Βοήθησε πολύ ο Αντετοκούνμπο όταν μπήκε στο ματς, έδωσε και τη ψυχή του ο Γκιστ παρά το ότι ήταν φορτωμένος με φάουλ από νωρίς, φοβερό κοουτσάρισμα από τον Πασκουάλ που πήγε σε τρικ με χαμηλά σχήματα και τελικώς δικαιώθηκε, δένοντας… κόμπο τους πρωταθλητές Ευρώπης στην επανάληψη.

Επόμενο ματς για τον Εξάστερο, που ανέβηκε στο 2-2, με την Μπασκόνια στην Ισπανία, στις 2 Νοεμβρίου.