Ο Ρούνεϊ επέστρεψε απ’ τον τραυματισμό του και οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στο “διπλό” επί της Μπέρνλι. Έγκλημα και νέα τιμωρία στο Λίβερπουλ.

Μετά το σοκ των δυο σοβαρότατων τραυματισμών (Ζλάταν και Ρόχο) που υπέστη η Μάντσεστερ χρειαζόταν το μεγάλο της ηγέτη για να συνέλθει. Ο Μουρίνιο επιστράτευσε το Γουέιν Ρούνεϊ  (για πρώτη φορά βασικός μετά τις 4 Μαρτίου), που δεν είχε ολοκληρώσει την αποθεραπεία του. Επιπλέον θυμήθηκε να ξεκινήσει βασικό τον ξεχασμένο Μαρσιάλ. Το κενό του Ρόχο στο κέντρο άμυνας το κάλυψε ο διεθνής Ολλανδός Ντάλεϊ Μπλιντ όπως είχε προαναγγείλει ο Πορτογάλος.

Οι μπέμπηδες δεν άφησαν καθόλου χώρους ανεκμετάλλευτους στο γήπεδο και η Μπέρνλι δεν είχε τρόπο να αναπτυχθεί. Επιπλέον δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε στα στημένα. Στο 21′ ήρθε το 0-1 αφού Ερέρα και Μαρσιάλ έπαιξαν τέλεια το ένα-δυο με τον Γάλλο να σκοράρει.

Στο 39′ ο Μαρσιάλ μετά από ατομική προσπάθεια σούταρε. Ο  Χίτον απέκρουσε αλλά έχασε την κόντρα και ο Ρούνει ήρθε από πίσω για να γράψει το 0-2. Οι διάβολοι ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς να δεχτούν καμία τελική προσπάθεια εντός εστίας όπως και στο προηγούμενο αγώνα με την Τσέλσι. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στη μετά Φέργκιουσον εποχή, που η Γιουνάιτεντ καταφέρνει κάτι τέτοιο. Με την τρίτη σερί νίκη η Μάντσεστερ είναι πολύ κοντά στην 4η θέση και έπεται το ντέρμπι της πόλης με τη Σίτι.

Λίγο αργότερα στο Λίβερπουλ εκτυλίχθηκε άλλη μια ιστορία για κλάματα για την ομάδα του λιμανιού, που προερχόταν από δυο σκληρές εκτός έδρας νίκες (Στόουκ, Γουέστ Χαμ ). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2015 η Λίβερπουλ αγόρασε από την Άστον Βίλα το Βέλγο στράικερ Κρίστιαν Μπεντέκε έναντι 32.5 εκ λιρών.

Σε 29 ματς πέρσι ο Μπεντέκε έβαλε 9 γκολ μόνο και ο Κλοπ αποφάσισε το καλοκαίρι του 2016 να τον πουλήσει κακήν κακώς στην Κρίσταλ  Πάλας με 27 εκ. λίρες. Χθες  λοιπόν ο Βέλγος πολύ απλά έβαλε δυο γκολ, έδωσε τη νίκη στην Πάλας μέσα στο Άνφιλντ και έκανε άπαντες στη Λίβερπουλ να αναρωτηθούν: Μα πόσο ανόητοι είμαστε;  Την απάντηση την ξέρετε όλοι …

Τι κι αν ο Κουτίνιο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με φάουλ στο 24′; Η Πάλας βρήκε (όπως και όλες οι μικρές ομάδες) εύκολα τον τρόπο για την ανατροπή με τα γκολ του Μπεντέκε (42′,74′) και έσωσε λογικά την κατηγορία. Η Λίβερπουλ έμεινε 3η αλλά με δύο ματς παραπάνω από τις δυο Μάντσεστερ και το Τσάμπιονς Λιγκ απομακρύνεται .

Από αυτό το παιχνίδι προέκυψαν μερικά πρωτοφανή στατιστικά:  Ο Μπεντέκε έχει σκοράρει στο Άνφιλντ περισσότερες φορές ως αντίπαλος της Λίβερπουλ (5), παρά ως παίκτης της (4) ! Η Κρίσταλ Πάλας έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Τσέλσι το 2005, που νίκησε 3 συνεχόμενες σεζόν μέσα στο Άνφιλντ ! Ο προπονητής Σαμ Αλαρντάις νίκησε για πρώτη φορά χθες μέσα στο Άνφιλντ τη Λίβερπουλ στην 14η απόπειρα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y9RWRVlR6w4

 

Υπόλοιπα αποτελέσματα 34ης αγωνιστικής:

 

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ 4-0 ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

ΧΑΛ 2-0 ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

ΣΟΥΟΝΣΙ 2-0 ΣΤΟΟΥΚ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 0-0 ΕΒΕΡΤΟΝ

Βαθμολογία: *με αγώνα λιγότερο

  1. ΤΣΕΛΣΙ 75 **
  2. ΤΟΤΕΝΑΜ 71 **
  3. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 66
  4. ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 64 **
  5. ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. 63 **
  6. ΕΒΕΡΤΟΝ 58
  7. ΑΡΣΕΝΑΛ 57 ***