Για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς στη EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να χάσει ένα παιχνίδι που θεωρητικά -αλλά και πρακτικά για 30 λεπτά- ήταν δικό του.

Το «τριφύλλι» είχε εξαιρετική εικόνα αμυντικά για ένα ημίχρονο, στη Zalgirio Arena, απέναντι στη Ζαλγκίρις, αλλά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια έμοιαζε εξαιρετικά αδύναμο να διαχειριστεί την κατάσταση. Μόνο ένας ψυχοπαθής θα μπορούσε να συμπεριφερθεί έτσι, με τέτοιες «αυτοκτονικές» τάσεις. Το 19-31 του πρώτου μέρους έγινε 45-27 στο δεύτερο και κάπου εκεί η ομάδα του Σάρας έφτασε στη νίκη (64-58).

Στο Κάουνας είδαμε 2 πράγματα στο χθεσινό παιχνίδι που σίγουρα θα προβληματίσουν τους «πράσινους». Την άμυνα που ήταν σεμιναριακή στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης, κρατώντας τους Λιθουανούς στους 34 πόντους, αλλά και τον… επίλογο της αναμέτρησης, που η αμυντική λειτουργία πήρε την κατιούσα, όπως και η επίθεση, καθώς δέχθηκε 30 (!) πόντους!

Παράλληλα, οι κυπελλούχοι Ελλάδας προδόθηκαν από τα 6,75 (3/18 τρίποντα), ενώ είδαν τους Καλάθη (2 π.) και Τζέιμς (0 π.) να βρίσκονται σε άλλο… παρκέ. Αν βάλεις στον παρονομαστή τα αβίαστα λάθη από το 27΄και μετά, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός όντας στο +11 δεν κατάφερε να σκοτώσει τη Ζαλγκίρις, με τις συνεχόμενες one-one επιθέσεις πότε από τον Παππά, πότε από τον Σίνγκλετον, τότε καταλαβαίνει κανείς τι φταίει στην ομάδα.

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν στον Παναθηναϊκό, που κοιτάζει περισσότερο τι γίνεται πίσω του παρά στην τετράδα. Κομβικό το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (17/3). Να τονίσω πως η πρόκριση μάλλον είναι δύσκολο να χαθεί, αλλά το άγχος πλέον είναι μεγάλο και βαραίνει τους πάντες.

ΥΓ.: Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3/18 τρίποντα, με το ποσοστό 16,7% που είχε από τα 6,75 μ. να είναι ενδεικτικό της επιθετικής δυστοκίας του.