Το θέμα για την ελαιοπαραγωγή θα μπορούσε να είναι case study ασχετοσύνης και αποδεικνύει πως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν χρήματα για τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι πολλαπλώς επλήγησαν.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έσπευσε να ψάλει τον εξάψαλμο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος αν μη τι άλλο και εξ επαγγέλματος είναι και γεωπόνος και εργαζόταν σε συνεταιρισμό ελαιολάδου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης την πάτησε παταγωδώς, αφού σήκωσε το γάντι, που του έριξε ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης για το θέμα του ελαιολάδου, δίνοντας στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή Χόγκαν, η οποία όμως έφτασε αργά, όταν ήδη είχε αναλάβει υπουργός ο Βορίδης.

Τι λέει λοιπόν ο Ευρωπαίος επίτροπος στην επιστολή του, η οποία τελικά απευθύνεται στο νέο υπουργό; Εκτός από τα μέτρα, που του προτείνει ο Χόγκαν, του εξηγεί πως δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσό τώρα αλλά από την επόμενη χρονιά ώστε να είναι προγραμματισμένο. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Βορίδης;

Ο, τι δεν ζήτησε ο κ. Αραχωβίτης κοινοτικά λεφτά, αλλά να δοθούν λεφτά από τον ελληνικό κορβανά, ως είθισται, για να μην πληρώνει η χώρα πρόστιμα, καταπατώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνιστικότητας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με κυβερνήσεις της ΝΔ. Κι εκεί φάνηκε η ασχετοσύνη του κ. υπουργού αλλά και των συνεργατών του και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι…

Κ. ΠΑΠ.