Ένα 10λεπτο μόνο, χρειάστηκε να παίξουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για να ξεφορτωθούν τα εμπόδια των Λεγανές και Σεβίγια.

Στο Καμπ Νου οι blaugrana υποδέχθηκαν τη Σεβίγια που δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που ήταν μέχρι πριν 2 μήνες. Οι Ανδαλουσιανοί έμειναν για 5ο σερί ματς χωρίς νίκη, (συν τον αποκλεισμό απ΄τη Λέστερ) και δείχνουν πλήρως ξεζουμισμένοι απ΄ την πορεία πρωταθλητισμού που έκαναν μέχρι τα μέσα Φλεβάρη.

Στο 4′ ο Μέσι πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι με τρομερό σουτ έξω απ΄ την περιοχή. Ο Ενζονζί έχασε τετ-α-τετ στο 16′ και έπειτα η Σεβίγια εξαφανίστηκε από το ματς. Στο 25′ ο Σουάρεζ ανενόχλητος έκανε το 1-0 με ανάποδο ψαλίδι εξ’ επαφής. Στο 28′ Νειμάρ, Μέσι, Σουάρεζ έπαιξαν κορόιδο όλοι την άμυνα της Σεβίγια για να κάνει το 2-0 ο Αργεντινός.

Ο ίδιος το 3-0 αφού οι αμυντικοί ανήμποροι να διώξουν αξιοπρεπώς, του έστρωσαν τη μπάλα στα 10 μέτρα… Συντήρηση στο β’ μέρος από τους γηπεδούχους που φιλοξενούνται στη Μάλαγα για τον επόμενο αγώνα. Τα 27 τέρματα έφτασε ο Μέσι, τα 24 ο Σουάρεζ.

 

 

Στο νοτιοδυτικό προάστιο της Μαδρίτης, η 17η Λεγανές υποδέχθηκε τη βασιλική ομάδα της πόλης. Η Ρεάλ αγωνίστηκε ξανά με τη δεύτερη ομάδα ξεκουράζοντας τη βασική λόγω των επικείμενων αγώνων με Ατλέτικο και Μπάγερν. Στο 15′ μετά από κούρσα το Μάρκο Ασένσιο, ο Ροντρίγκες το 0-1 σε κενή εστία.

Στο 18′ ο Μοράτα το 0-2 με κρεμαστή κεφαλιά. Ο ίδιος το 0-3 στο 23′ με πλασέ. Ο Ισπανός ξέφυγε δυο φορές πανεύκολα από το Δημήτρη Σιόβα που έχασε και τον Ασένσιο στο πρώτο γκολ. Έτσι λοιπόν η Ρεάλ, όπως και η Μπάρτσα νωρίτερα πέτυχε 3 τέρματα σε 8 λεπτά.

Ο Σιόβας προσπάθησε να ρεφάρει τα λάθη στην άμυνα, δίνοντας κρίσιμες βοήθειες στην επίθεση. Απο δική του μακρινή μπαλιά, προήλθε το 1-3 του Γκάμπριελ στο 32′. Στο 35′ ο Έλληνας αμυντικός πήρε την κεφαλιά μαζί με τον Λουσιάνο στον οποίο τελικά χρεώθηκε το 2-3 στο 35′. Στο 48′ ο Μαντοβάνι έγραψε το τελικό 2-4 με αυτοκεφαλιά και η Ρεάλ διατηρήθηκε στην κορυφή με +2 και αγώνα λιγότερο.

 

 

Υπόλοιπα αποτελέσματα 30ης αγ.:

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-0 ΕΣΠΑΝΙΟΛ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-0 ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ 0-1 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

ΑΛΑΒΕΣ 0-1 ΟΣΑΣΟΥΝΑ

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ 0-0 ΓΡΑΝΑΔΑ

ΧΙΧΟΝ 0-1 ΜΑΛΑΓΑ

ΕΙΜΠΑΡ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: σήμερα

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΘΕΛΤΑ: σήμερα

Βαθμολογία:

  1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 71
  2. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 69
  3. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 61
  4. ΣΕΒΙΓΙΑ 58
  5. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 51
  6. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 50