Η… πελάτισσα Άρσεναλ πήγε στο Μόναχο τον Φλεβάρη μπας και βρει σκορ σε τιμή ευκαιρίας. Πάλι όμως άρπαξε πεντάρα (5-1) και γυρίζει με τον αποκλεισμό στις αποσκευές.

Το Μπάγερν-Άρσεναλ, το πολυαγαπημένο ζευγάρι των κληρώσεων της UEFA, δεν μας επιφύλαξε καμία έκπληξη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Οι «κανονιέρηδες» ήλθαν, είδαν και «κανονίστηκαν». Η Μπάγερν όπως πάντα στην Ευρώπη ξεκίνησε με υψηλή πίεση. Έφτανε στον Ρόμπεν μια μικρή λάθος τοποθέτηση του Κοκελέν για να τιμωρήσει την Άρσεναλ. Στο 11′ κάνοντας το αγαπημένο του σλάλομ από δεξιά, έγραψε με απίστευτο αριστερό σουτ το 1-0 έξω απ΄ την περιοχή. Η Άρσεναλ ομολογουμένως στο 1ο ημίχρονο δεν έκανε άλλα λάθη στην άμυνα και έβγαινε σε αντεπιθέσεις. Τελικά κέρδισε ένα πέναλτι από χέρι του Λεβαντόφσκι ύστερα από κόρνερ. Ο Νόιερ απέκρουσε το σουτ του Σάντσες, ο οποίος βρήκε αέρα στο πρώτο ριμπάουντ, αλλά βρήκε δίχτυα στο δεύτερο για το 1-1 στο 30′. Στο 39′ τρομερή χαμένη ευκαιρία της Άρσεναλ για το 1-2 από τον Τζάκα στην αντεπίθεση.

Στο β΄μέρος έγινε χαλασμός. Η άμυνα της Άρσεναλ δεν ήξερε πού της πάν΄ τα τέσσερα. Σίγουρα όμως έπαιξε μεγάλο ρόλο η αναγκαστική αλλαγή του Κοσιελνί στο 49′. Κεφαλιά του Λεβαντόφσκι και 2-1 στο 53′. Στο 56′ ασίστ-τακουνιά του Πολωνού και 3-1 του Αλκάνταρα. Στο 63′ το 4-1 πάλι ο Αλκάνταρα, έπειτα από τυχερές καραμπόλες και κόντρες. Με τον Ζιρού ξεχασμένο στον πάγκο, αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Το κερασάκι στο 89′. Τραγικό λάθος του Τσάμπερλεϊν έξω απ΄ την περιοχή, η μπάλα πήγε τελικά στον Μίλερ, που σούταρε για το τελικό 5-1.

Τα χαϊλάιτ:  https://www.uefa.com/uefachampionsleague/video/highlights/videoid=2441842.html

Με 5-1 είχε χάσει η Άρσεναλ απ΄ τους Βαυαρούς στους ομίλους της περσινής σεζόν, σκορ που ισοδυναμεί με τη βαρύτερη ήττα στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Οι μεγάλες καταστροφές της Άρσεναλ όμως έχουν αρχίσει από το 2010. Από τότε και έπειτα, κληρώνεται στα νοκ άουτ παιχνίδια σχεδόν αποκλειστικά με Μπάγερν ή Μπαρτσελόνα και δεν προκρίνεται με κανέναν τρόπο. Το 2009 έφτασε στα ημιτελικά. Το 2010 αποκλείστηκε στους «8» απ΄ την Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 6-3. Από τότε δεν ξαναπέρασε από τους «16». Το 2011 πάλι αποκλεισμός απ΄την Μπάρτσα με 4-3. Το 2012 από τη Μίλαν με ήττα 4-0 στην Ιταλία. Το 2013 αποκλεισμός από την Μπάγερν με 1-3 στο Λονδίνο. Το 2014 πάλι από την Μπάγερν με 0-2 στο Λονδίνο. Ακόμα και από τη Μονακό το 2015 με 1-3 στο Λονδίνο. Το 2016 πάλι από την Μπαρτσελόνα με 0-2 στο Λονδίνο. Φέτος πάλι τα ίδια και χειρότερα.

Πραγματικά ντροπιαστικές επιδόσεις από την Άρσεναλ του Βενγκέρ την τρέχουσα δεκαετία. Έχει νικήσει την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο όταν η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άρσεναλ διεκδίκησε για τελευταία φορά στα ίσια το πρωτάθλημα Αγγλίας το 2008, όταν το έχασε για 4 πόντους απ΄ τη Γιουνάιτεντ. Ο Αλσατός προπονητής ίσως δεν ξέρει πότε πρέπει να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια, ή μπορεί να μην «καίγεται» για την υστεροφημία του. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος της Άρσεναλ εδώ και πολύ καιρό δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Δεν ενδιαφέρεται για τα παροδικά «κυπελλάκια» Αγγλίας. Άντε όμως να πείσουν τους ιδιοκτήτες της Άρσεναλ να τον διώξουν, την ώρα που τους φέρνει ετησίως τεράστια έσοδα από τις μετεγγραφές και τους παίκτες που βγάζει απ΄ τις ακαδημίες,