Η Μπάγερν πήρε στα πέναλτι το supercup Γερμανίας (2-2 και 5-4 πεν.). Η Ντόρτμουντ κράταγε τη νίκη στα χέρια της λίγο πριν τα 90’…

Στην έδρα της κυπελλούχου Ντόρτμουντ διεξήχθη το Σούπερ Καπ και η Μπάγερν το κατέκτησε για 2η σερί φορά. Οι κορυφαίες γερμανικές ομάδες ήταν ισοδύναμες. Η Ντόρτμουντ κυριάρχησε στο β’ ημίχρονο και παραλίγο να είναι αυτή νικήτρια. Μια καραμπόλα όμως της …στέρησε το τρόπαιο.

Η Μπορούσια προηγήθηκε στο 12′ όταν ο Πούλισιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Χάβι Μαρτίνεθ και έπειτα νίκησε τον Ουλράιχ στο τετ-α-τετ. Μόλις στο 18′ ισοφάρισε η Μπάγερν. Ο Κίμιχ με συρτή σέντρα βρήκε το Λεβαντόφσκι που δεν αστόχησε εξ’ επαφής. Αποδεικνύεται συνεχώς πως ο Κίμιχ είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Τον χαρακτηρίζουν οι σέντρες ακριβείας αλλά και η μοναδική του κίνηση χωρίς τη μπάλα. Πανταχού παρών.

Στη συνέχεια του ημιχρόνου η Μπάγερν είχε τον έλεγχο όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη. Η Ντόρτμουντ επέβαλε το ρυθμό της και περιόρισε πολύ τη Μπάγερν Στο 71′ οι Βεστφαλοί αντεπιτέθηκαν μετά απο …αντεπίθεση των Βαυαρών. Ο Ντεμπελέ έδωσε ασίστ στον Ομπαμεγιάνκ που σκόραρε με εκτέλεση που απλώς δεν υπάρχει. Ο Γκαμπέζος σε πολύ μικρό χώρο εκτέλεσε με διαγώνιο σκαφτό και εξωτερικό φάλτσο μαγεύοντας το κοινό.

Μόνο για αυτό το γκολ η Ντόρτμουντ άξιζε το κύπελλο αλλά η τύχη ήταν με τη Μπάγερν. Στο 88′ μετά από φάουλ, η μπάλα βρήκε σε 6-7 σώματα που έπεφταν σαν κορίνες και κατέληξε στον Κίμιχ. Εκείνος σούταρε και έγινε το 2-2 με σπόντα στον Πίζτσεκ. Παράταση δεν προβλεπόταν και επομένως άρχισαν τα πέναλτι.

Η Μπάγερν έχασε το 3ο της με τον Μπούρκι να αποκρούει το σουτ του Κίμιχ. Ο Ούλραιχ όμως έπιασε το 4ο του Ρόντε και το 6ο του Μπάρτρα δίνοντας το 11ο Σούπερ Καπ στην ομάδα του. Η Μουντεσλίγκα αρχίζει σε 2 εβδομάδες. Αν η Ντόρτμουντ θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα πρέπει να πάρει πολλές νίκες εκτός έδρας. Πέρσι δεν τα κατάφερε καθόλου καλά μακριά απ΄το σπίτι της.