Ό,τι και να γίνει, ο Βενγκέρ συνεχίζει να σηκώνει τρόπαια. Στα πέναλτι πήρε το super cup η Αρσεναλ απ΄την Τσέλσι.

Το Community Shield δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικό μέχρι να φτάσει το 80ο λεπτό. Στο α’ μέρος η Άρσεναλ είχε δοκάρι με το Λακαζέτ και τίποτε άλλο σημαντικό δε συνέβη. Με την έναρξη όμως της επανάληψης η Τσέλσι έπιασε στον ύπνο τους κυπελλούχους. Ο Κέιχιλ έβγαλε ασίστ με κεφαλιά έξω από την περιοχή στον Μόουζες που ξέφυγε από την άμυνα και νίκησε τον Τσεχ στο 46′.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός και οι μπλε κρατούσαν άνετα το προβάδισμα μέχρι το 80′. Τότε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Πέδρο για σκληρό χτύπημα στον Ελνένι. Ο Τζάκα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κολάσινατς ισοφάρισε με κεφαλιά στο 82′. Ο Βόσνιος έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που κάνει ντεμπούτο με γκολ στο Community Shield, μετά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα το 2002!

Οι Άγγλοι λοιπόν ζήλεψαν τους Γερμανούς και χτύπησαν και αυτοί πέναλτι στο Σούπερ Καπ. Αυτοί όμως εφάρμοσαν το νέο σύστημα εκτελέσεων (ΑΒΒΑ). Δηλαδή να αλλάζει η σειρά εκτελέσεων ανά ζευγάρι πέναλτι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κάθε ομάδα θα εκτελεί δυο συνεχόμενα πέναλτι μετά το πρώτο ζευγάρι. Η Άρσεναλ λοιπόν επικράτησε με 4-1 διότι η Τσέλσι έχασε δυο σερί πέναλτι. Στο ένα ο Κουρτουά σημάδεψε τον πλανήτη Άρη και στο άλλο ο Μοράτα νόμιζε ότι η γωνία του τέρματος είναι αμβλεία…

Όπως και πρόπερσι η Άρσεναλ πήρε το σούπερ καπ απ΄την Τσέλσι και έφτασε τις 14 κατακτήσεις (η Γιουνάιτεντ έχει 18). Ο Κόντε συνεχίζει να αποτυγχάνει σε τελικούς ενώ ο Βενγκέρ έφτασε τους 17 τίτλους συνολικά με την Άρσεναλ.