Το «Μυστικό» ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Νικολάς Μαδούρο στη Μόσχα το 2013 αποκαλύπτει την σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ μόλις αναλάμβανε την εξουσία

Αλλά οι επαφές που έκανε με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα καθώς και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εξασφαλίσει βοήθεια στο σχέδιο αυτό, δεν απέδωσαν και η μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα σε ένθερμο ευρωπαϊστή και δήμιο της λιτότητας ήταν γεγονός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ιάσων Πιπίνης στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», πρώην υπουργός της Βενεζουέλας αποκαλύπτει πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε ότι για το Grexit δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από Βενεζουέλα, Κίνα και Ρωσία, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και στην Βραζιλία!

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως αποτελεί «ξαναζεσταμένο φαγητό» η εν λόγω υπόθεση και αποτυγχάνει η προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Η ΝΔ απαιτεί να δοθεί άπλετο φως και ρωτά με ανακοίνωσή της:

«Μήνες μετά τις αποκαλύψεις των μυστικών ταξιδιών του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα και σε εξωτικούς παραδείσους με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία που ελέγχεται από τις αμερικανικές αρχές, τον Αύγουστο του 2013, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από την Κυβέρνηση για τους πραγματικούς σκοπούς του ταξιδιού τους.

Σήμερα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή τους, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με πέντε επιβάτες προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και παρέμεινε για μια ημέρα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν άμεσες απαντήσεις από τους κ. Τσίπρα και Παππά, είναι αμείλικτα:

– Ποιοι επέβαιναν στην συγκεκριμένη πτήση;

– Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής τους που κρατήθηκε μυστική;

– Συναντήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πάντες γνωρίζουν το θαυμασμό του κ. Τσίπρα για το καθεστώς Μαδούρο.

Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πόσο στενή είναι η σχέση του με τον κ. Μαδούρο και τι είναι αυτό που τον υποχρεώνει να μην καταδικάζει τις ενέργειές του σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας».