Για ένα ακόμα βράδυ οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας απολύτως έτοιμοι και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη (70-62), μακριά από το ΟΑΚΑ.

Όπως στην πρεμιέρα της Α1, έτσι και στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Ολυμπιακού και επικράτησε 70-62 στο ΣΕΦ, σπάζοντας παράλληλα το… ρόδι μακριά από το ΟΑΚΑ στη φετινή διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός δούλεψε στα κακώς του κείμενα και οι παίκτες και ο προπονητής και παρουσιάστηκε… μεταμορφωμένος στο ΣΕΦ. Προς το καλύτερο.

Από την άλλη πλευρά, ο Σφαιρόπουλος δεν είχε βρει τον τρόπο για να … αντιδράσει η ομάδα του. Δεν είχε τρόπο να Και μέσα σε όλα αυτά υπέστη και το… μαρτύριο του να ακούει τον κόσμο του Ολυμπιακού να βροντοφωνάζει το όνομα του Μίλαν Τόμιτς. Δύσκολα τα πράγματα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, ο οποίος για μία ακόμα φορά δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πότε θα επιστρέψει σε… δράση ο Βασίλης Σπανούλης.

Αγωνιστικά, «κλειστό» στο μεγαλύτερό του μέρος ήταν το ματς, με το «τριφύλλι» όμως να διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα, έχοντας τον Γκιστ (15π., 6ριμπ., 3/4τρ.) σε εξαιρετική ημέρα, τον Ρίβερς (12π.) στα… καυτά στάνταρ του, ενώ στο τέλος είδε τον Λεκαβίτσιους (14π.) να «καθαρίζει» την παρτίδα. Επίσης, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πήραν και πολύ καλό βαθμό στην άμυνα, μπλοκάροντας εντελώς τους Πειραιώτες, οι οποίοι περίμεναν τις… εμπνεύσεις του Στρέλνιεκς (18π.).

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο 3-3, ενώ ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 4-2.