Η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους, αλλά δίχασε το εθνικό Κοινοβούλιο. Οι πολιτικές σκοπιμότητες ζουν και βασιλεύουν και για να καταλάβετε το μέγεθος της ασυνεννοησίας, αναφέρω πως στην Κύπρο τις 287 από τις 290 νομοθετικές παρεμβάσεις του δικού τους μνημονίου τις ψήφισαν ΟΛΟΙ οι βουλευτές των κομμάτων.

Η Φώφη Γεννηματά, που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα και διάλεξε το «παρών», σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ απόρησε με «την εμμονή του πρωθυπουργού να φέρει ένα αποσπασματικό νομοσχέδιο, δεν δέχτηκε παράταση δύο μηνών για διακομματική επιτροπή, μήπως ετοιμάζει εκλογές;» αναρωτήθηκε.

 

Σε δίλημμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε «μη με βάζετε να διαλέξω ανάμεσα σε δύο κακά. Το ένα οδηγεί σε ακυβερνησία και το άλλο φουσκώνει τα μυαλά του πρώτου, περιορίζει τις συνεργασίες». 


Από την άλλη πλευρά η Ένωση Κεντρώων, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Καλλιάνου, καυτηριάζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ που «πριν από ένα χρόνο παρέδωσε μαθήματα κατάργησης του μπόνους μέσω της απλής αναλογικής, ενώ τώρα ψήφισε υπέρ των 50 εδρών. Βάλτε το ΠΑΣΟΚ να προπονεί την Εθνική στις ασκήσεις εδάφους» κατέληξε.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» αλλά στηλίτευσε τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα πραγματικά προβλήματα και την πιθανότητα εφαρμογής νέων επώδυνων μέτρων.

Σήμερα η δημοκρατία γίνεται 42 χρόνων, όλοι θα μαζευτούν στη φιέστα του Προεδρικού Μεγάρου για να την τιμήσουν. Από αύριο θα συζητούν για ένα ολόκληρο χρόνο την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αν είχε μορφή, είμαι σίγουρος πως θα δραπέτευε από αυτή τη χώρα για να ξεφύγει από τους «προστάτες» της.